Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ηράκλειο: Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καινοτομίας

Στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος για θέματα καινοτομίας θα βρεθεί το Ηράκλειο καθώς αρχίζει την Κυριακή το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καινοτομίας «Europe INNOVA 2009 Partnering Event» με τη συμμετοχή 200 εκπροσώπων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων από τις 27 χώρες της Ευρώπης.

Πρόκειται για μια διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου - μέλος του Enterprise Europe Network - και θα διαρκέσει 20-22 Σεπτεμβρίου.

Το ετήσιο ευρωπαϊκό συνέδριο του Europe INNOVA είναι το μεγαλύτερο έργο που υλοποιείται πανευρωπαϊκά για την καινοτομία των επιχειρήσεων και διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ε.Ε. με στόχο να διαμορφώσει πολιτικές υποστήριξης των ΜΜΕ εστιάζοντας στην άρση των εμποδίων και στην προώθηση της καινοτομίας.

Η πρωτοβουλία Europe INNOVA είναι μία πλατφόρμα ανταλλαγής και ανάπτυξης ιδεών, ορθών πρακτικών και συμβουλών σχετικά με την επιχειρηματική καινοτομία, τη διαχείριση συνεργατικών σχηματισμών, τη χρηματοδότηση της καινοτομίας, τα πρότυπα της ΕΕ και τις υπηρεσίες έντασης γνώσης.

Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει:

- 11 δίκτυα συνεργατικών σχηματισμών: ομάδες εταιριών του ίδιου τομέα που συνεργάζονται με σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας αναπτύσσοντας από κοινού δεξιότητες και γνώση.

- 10 δίκτυα χρηματοδότησης τα οποία εντοπίζουν ανάγκες και πηγές χρηματοδότησης για τις καινοτόμες επιχειρήσεις και εργάζονται με σκοπό τη βελτίωση της πρόσβασης των επιχειρήσεων σε κεφάλαια.

- 6 δίκτυα προτύπων τα οποία προωθούν τα ανοιχτά πρότυπα ως μέσο στήριξης καινοτόμων επιχειρηματικών λύσεων.

- Μία ευρωπαϊκή πλατφόρμα καινοτομίας στον τομέα των υπηρεσιών έντασης γνώσης (KIS-IP), η οποία βοηθά τις καινοτόμες μικρές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν καλύτερα τα αποτελέσματα των ερευνών και να εντοπίσουν ευκολότερα επενδυτές και επιχειρηματικούς εταίρους.

Στην διάρκεια του συνεδρίου θα προβληθούν καλές πρακτικές clustering από όλη την Ευρώπη και θα επιχειρηθεί η μεταφορά επιτυχημένων πολιτικών για την καινοτομία από την Ευρώπη στην Περιφέρεια Κρήτης. Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία για δικτύωση των τοπικών φορέων σε ευρωπαϊκούς φορείς για την καινοτομία, αυξάνοντας σημαντικά την πιθανότητα συμμετοχής τους σε προγράμματα καινοτομίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.