Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Η ανεργία πλήττει και το λιανικό εμπόριο


Μείωση 1,7% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Απασχολουμένων ατόμων στο λιανικό εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των απασχολουμένων στον κλάδο των καυσίμων και των λιπαντικών αυτοκινήτων, στο δεύτερο τρίμηνο του 2009 έναντι του ίδιου διαστήματος του 2008.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, εξαιρουμένων των απασχολουμένων στον κλάδο των καυσίμων και των λιπαντικών αυτοκινήτων, ο γενικός δείκτης κατέγραψε μείωση 2%.

Ο δείκτης απασχολουμένων στην ομάδα καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε αύξηση 0,4%, ενώ ο δείκτης απασχολουμένων στην ομάδα καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων το δεύτερο τρίμηνο του 2009 σημείωσε μείωση 4,3%.

Ο γενικός δείκτης απασχολουμένων ατόμων στο λιανικό εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των απασχολουμένων στον κλάδο των καυσίμων και των λιπαντικών αυτοκινήτων, παρουσίασε μείωση 4,1% το δεύτερο τρίμηνο του 2009 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Κατά την ίδια χρονική σύγκριση, ο γενικός δείκτης απασχολουμένων ατόμων στο λιανικό εμπόριο χωρίς τη συμπερίληψη των απασχολουμένων στον κλάδο καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτων, παρουσίασε μείωση 4%, ο δείκτης απασχολουμένων στην ομάδα καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε μείωση 3,5%, και ο δείκτης απασχολουμένων στην ομάδα καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων μειώθηκε κατά 4,6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.