Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

Εμφαση στη σωστή καταμέτρηση σταυρών

Να δοθεί έμφαση στη σωστή καταμέτρηση των σταυρών στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ζητεί με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ο υπουργός Εσωτερικών, Σπύρος Φλογαΐτης.

Στην επιστολή του, ο κ. Φλογαΐτης αφού σημειώνει ότι «εν όψει της πλουσιότατης νομοθεσίας του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, λειτουργούντος ως Εκλογοδικείου σε ζητήματα που αφορούν τον τρόπο διαλογής των ψηφοδελτίων και καταμέτρησης των ψήφων στα εκλογικά τμήματα μετά το πέρας της ψηφοφορίας, καθώς επίσης και επειδή έχει αναφερθεί το γεγονός ότι ορισμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι αναθέτουν την καταμέτρηση των σταυρών στους αντιπροσώπους των κομμάτων», παρακαλεί για τις ενέργειες του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «ώστε να επιστεί μετ' εμφάσεως η προσοχή των δικαστικών αντιπροσώπων στα καθήκοντά τους, όπως αυτά καταγράφονται στο άρθρο 91 παρ. 1 περίπτ. α΄ και β΄ της εκλογικής νομοθεσίας (π.δ. 96/2007), ιδίως δε η μονογραφή δίπλα από κάθε σταυρό και η αναγραφή του συνολικού αριθμού σταυρών του ψηφοδελτίου αριθμητικώς, αλλά και ολογράφως.

Η πλήρης αποτύπωση της λαϊκής ετυμηγορίας συνιστά ουσιώδες στοιχείο για την ουσία και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, γι' αυτό, άλλωστε, και η εκλογική νομοθεσία προβλέπει την επιβολή ακόμη και ποινικών κυρώσεων σε περίπτωση νόθευσης εκλογής (άρθρο 113 παρ. 2 π.δ. 96/2007)».

Ο υπουργός Εσωτερικών εκφράζει την πεποίθησή του ότι στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, «έχοντας εγκαίρως εντοπίσει την προσοχή στα ανωτέρω στους εφόρους δικαστικών αντιπροσώπων και μέσω αυτών στους δικαστικούς αντιπροσώπους της περιφέρειάς τους, θα έχουμε οργανώσει ακόμη καλύτερες εκλογές, όπως απαιτεί το επίπεδο της Δημοκρατίας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.