Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Επεσε η «αυλαία» για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές

Ανοίγει τα φτερά της από την ερχόμενη Πέμπτη 1η Οκτωβρίου η Olympic Air, ενώ αυλαία στη λειτουργία τους έριξαν σήμερα οι «Ολυμπιακές Αερογραμμές».

Η πρώτη επίσημη πτήση της νέας εταιρείας θα έχει προορισμό τη Θεσσαλονίκη και θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης με τη συμμετοχή της διοίκησης του αερομεταφορέα.

Όσοι επιβάτες διαθέτουν εισιτήρια για πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών μετά την 29η Σεπτεμβρίου, έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης από άλλες αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της νέας εταιρείας, και χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση, ενώ όσοι δεν επιθυμούν να πετάξουν με άλλη αεροπορική εταιρεία, δικαιούνται πλήρη επιστροφή του εισιτηρίου τους.

Πρώτος προορισμός τής υπό την ιδιοκτησία της Marfin Investment Group, ιδιωτικής πλέον Olympic Air θα είναι η Θεσσαλονίκη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στον ίδιο προορισμό πέταξε και η πρώτη πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας του Αριστοτέλη Ωνάση στις 6 Απριλίου 1957, με αεροσκάφος τύπου Ντακότα.

Στόχος της νέας διοίκησης της Ολυμπιακής είναι ο αερομεταφορέας να καταστεί ηγέτης τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε αυτή των Βαλκανίων. Η Olympic Air ξεκινά με στόλο 21 αεροσκαφών, που θα φτάσουν σταδιακά έως τα τέλη Νοεμβρίου τα 32 και με προσωπικό 5.000 ατόμων.

Η πρώτη πτήση, με αριθμό ΟΑ 902 και με αεροσκάφος τύπου Airbus 319, θα γίνει με επιβάτες τη διοίκηση της εταιρείας, τουριστικούς παράγοντες και εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενώ προγραμματίζεται να αναχωρήσει στις 7:45 με επιστροφή στην Αθήνα λίγες ώρες αργότερα, στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης.

Η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει στρατηγικές συνεργασίας με την Delta Airlines, την Air France-KLM, την Etihad Airways και τη Cyprus Airways με στόχο την πλήρη κάλυψη των υπερατλαντικών προορισμών της παλαιάς Ο.Α.

Η Olympic Air θα καλύπτει τα δρομολόγια εσωτερικού πετώντας από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξ/πολη, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο, Σύρο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Πρέβεζα, Ιωάννινα και Κέρκυρα. Επίσης, καλύπτει το σύνολο των άγονων γραμμών για Σκύρο, Σκιάθο, Ικαρία, Κάλυμνο, Λέρο, Αστυπάλαια, Καστελόριζο, Κάσο, Σητεία, Πάρο, Νάξο, Μήλο, Κύθηρα και Καλαμάτα.

Όσον αφορά στο εξωτερικό, η εταιρεία θα πραγματοποιεί πτήσεις προς Λονδίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Βιέννη, Μιλάνο, Ρώμη, Κωv/πoλη, Λάρνακα, Βηρυτό, Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Σόφια, Τίρανα και Τελ Αβίβ.

Επιπλέον, ολοκληρώνεται η διασφάλιση πτήσεων κοινού κωδικού με την KLM για την εκμετάλλευση δρομολογίων Ελλάδας - Ολλανδίας, καθώς και των δρομολογίων προς το Τορόντο, επίσης από το Μάρτιο του 2010.

Επιπρόσθετα, στον τομέα πάντα των συνεργασιών η εταιρεία προγραμματίζει πτήσεις κοινού κωδικού με την Etihad Airways προκειμένου να καλύψει δρομολόγια προς Άμπου Ντάμπι, Ν. Αφρική, Αυστραλία, νοτιοανατολική Ασία, Κίνα και Ιαπωνία.

Τέλος, ολοκληρώνονται οι συμφωνίες συνεργασίας με τη CSA-Czech Airlines για την Πράγα, με την Aerosvit για το Κίεβο και την Οδησσό, με τη Fly Baboo για τη Γενεύη και με την Kuwait Airways για το Κουβέιτ.

Το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το νέο call center της Olympic Air από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο στο 210 3550500 και στο 801 801 01 01 με αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.