Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΙΝ: ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, "η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από το 2004 ενίσχυσε έμπρακτα τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους Κερκυραίους πολίτες με έργα ουσίας ,αφήνοντας στο παρελθόν τις πρακτικές των εγκαταλελειμμένων έργων, αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει η πολιτική βούληση τίποτα δεν είναι αδύνατο".
Από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων χρηματοδοτήθηκαν, από κοινοτικά κονδύλια, 7 έργα αναβάθμισης περιφερειακών ιατρείων. Ειδικότερα, τα ιατρεία Δουκάδων, Αχαράβης, Κασσιώπης, Παξών, Λιαπάδων και Οθωνών αναβαθμίστηκαν και εκσυγχρονίστηκαν σε έργα συνολικού προϋπολογισμού 611 χιλ €, όταν πριν το 2004 είχαν ενταχθεί μόλις 2 έργα αναβάθμισης περιφερειακών ιατρείων.
Η μεγαλύτερη απόδειξη της εγκατάλειψης που γνώρισε ο τομέας υγείας στην Κέρκυρα, αποτελεί το Νέο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας το οποίο και σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμο να παραδοθεί στους Κερκυραίου πολίτες.
Το έργο, όπως είναι γνωστό, ξεκίνησε στις 25.09.1995 και μετά από 9 χρόνια απραξίας, το 2004 το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε μόνο προβλήματα.
Τα σοβαρά νομικά ζητήματα, η έκθεση της ΕΔΕΛ που ζητούσε απένταξη του έργου από την χρηματοδότηση των κοινοτικών πόρων, στάθηκαν ικανά μόνο να καθυστερήσουν χρονικά την ολοκλήρωση του έργου, σε συνδυασμό με τις γνωστές σε όλους περιπέτειες του εργολάβου που οδήγησαν την υπόθεση και στα Εισαγγελικά γραφεία.
Αλήθεια από το 1995 έως το 2004 είχαν πραγματικά σκοπό να το ολοκληρώσουν ;
Σήμερα, μετά από πραγματικά μια μάχη με τον χρόνο, την γραφειοκρατία, τα συμφέροντα, τα προβλήματα που προέκυπταν συνεχώς με την άτυχη χωροθέτηση του και τις κατασκευαστικές αστοχίες παραδίδεται ένα κτίριο πλήρως εξοπλισμένο.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΟΣΔΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ..............

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.