Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Η Λούκα ... αποκαλυπτική!

Από την σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου της Ν.Δ. για θέματα Οικονομίας:

"Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Τη βασική ενημέρωση σήμερα θα μας κάνει η κα Λούκα Κατσέλη, η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας.

Απόσπασμα από χθεσινή της συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Παρακαλώ για την προσοχή σας....


«…το ελληνικό δημόσιο χρωστά πολλά σε πολλούς. Έχουμε υπολογίσει ότι χρωστά περίπου 16 δισ. σε διάφορες κατηγορίες πολιτών, σε εξαγωγικές επιχειρήσεις, επιχορήγηση από τον αναπτυξιακό νόμο, επιδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο που δεν το έχει δώσει, ασφαλιστικά ταμεία, στα νοσοκομεία. Άρα, εδώ μπαίνει μια βασική επιλογή η οποία είναι θα δανειστείς περισσότερο στην αρχή να ξεπληρώσεις όσους χρωστάς, να καθαρίσεις τα βιβλία σου και να προχωρήσεις μπροστά ή θα το αφήσεις και θα το διαχειριστείς σιγά - σιγά. Η δική μου προσωπική επιλογή είναι καλύτερα να δανειστείς κάτι περισσότερο στην αρχή να καθαρίσει η αγορά, να πληρώσει να ξεπληρώσει το δημόσιο αυτά που χρωστά σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διότι το να συνεχίζεις να χρωστάς συνέχεια δεξιά και αριστερά στην αγορά, κάνεις την αγορά να βάζει πολύ περισσότερες τιμές, να ρίχνει το βάρος στον επόμενο και πάει λέγοντας. Επομένως, η δική μου προσωπική επιλογή είναι, “καθάρισε τα βιβλία, πλήρωσε όσα είναι, στείλε το λογαριασμό σε αυτούς που τον μεγάλωσαν και να προχωρήσουμε μπροστά με πολύ διαφανείς διαδικασίες και πολύ σφικτή δημοσιονομική πολιτική”».

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική αλλά και επικίνδυνη παραδοχή.

Επιβεβαιώνεται ότι – όπως ήδη έχουμε πει – το ΠΑΣΟΚ εάν κυβερνήσει θα δανειστεί και μάλιστα θα δανειστεί πολύ.

Είναι απίστευτο ένα τόσο σημαντικό, αρμόδιο για την οικονομία στέλεχος, το οποίο μάλιστα προαλείφεται για Υπουργός Οικονομικών να λέει τέτοια συγκλονιστικά πράγματα περί δανεισμού.

Προαναγγέλλει μαζικό δανεισμό σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Τέτοιος μαζικός δανεισμός σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα υπονομεύει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Στέλνει ανεύθυνα, επικίνδυνα, λανθασμένα μηνύματα στις διεθνείς αγορές.

Δημιουργεί έτσι προϋποθέσεις εκτίναξης στα spreads των επιτοκίων, με τα οποία δανείζεται το ελληνικό κράτος.

Αποκαλύπτεται σήμερα με τρόπο εκκωφαντικό ότι το δήθεν σχέδιο εξόδου από την κρίση του ΠΑΣΟΚ υπακούει σε μια μόνο συνταγή:

«Δάνεια – δάνεια – δάνεια

Χρέη – χρέη – χρέη

Φόροι – φόροι – φόροι»

Όλα αυτά θα τα πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες.

Οι Έλληνες πολίτες που απροκάλυπτα, αλλά μάταια, επιχειρεί να παραπλανήσει το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Αλμούνια χθες, τον οποίο μαζί με τον κ. Τρισέ έχει συναντήσει -σύμφωνα με τα λεγόμενα του ο κ. Παπανδρέου- αποκάλυψε με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι το δήθεν πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι απλά πρόταση παραπλάνησης.

Είναι ένα δήθεν σχέδιο για μια άλλη χώρα, σε έναν άλλο χρόνο, σε έναν άλλο τόπο.

Οι ξεκάθαρες παρατηρήσεις, τα αμείλικτα ερωτήματα που έχουμε θέσει όλες αυτές τις μέρες στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε πάρει καμιά απάντηση. Καμιά σοβαρή απάντηση.

Αδυναμία; Άγνοια; Υποκρισία;

Ή και τα τρία;"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.