Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει στη ΔΕΘ ο Παπανδρέου


Στη Θεσσαλονίκη και στην παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μεταφέρεται το πολιτικό σκηνικό.

Ο κ. Παπανδρέου, το βράδυ, από το συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, στην ομιλία του στις παραγωγικές τάξεις της χώρας θα παρουσιάσει το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του για την έξοδο από την κρίση.

Η ομιλία του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αιχμή του δόρατος της προεκλογικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ είναι η οικονομία και η διαρκής προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση.

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Ημερησία του Σαββάτου, όπου έδωσε μια πρώτη περιγραφή του σχεδίου για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύεται ότι το πρόσωπο του τσάρου της οικονομίας (υπουργός οικονομικών) θα είναι πρόσωπο κύρους με σύγχρονες αντιλήψεις, φωτογραφίζοντας πιθανώς τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Λουκά Παπαδήμο.

«Βασική αρχή, της αρχής που θα εφαρμόσουμε, είναι καμία νέα επιβάρυνση στα χαμηλά και μεσαία στρώματα, και σταδιακή δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και φορολογικών αρχών», επισημαίνει στη συνέντευξή του ο κ. Παπανδρέου.

Για τη φορολογική πολιτική δηλώνει ότι η φορολόγηση των ατομικών εισοδημάτων από κάθε πηγή θα ενταχθούν σε μια ενιαία προοδευτική κλίμακα φορολογίας για όλα τα φυσικά πρόσωπα, η οποία θα αναπροσαρμόζεται με βάση τον πληθωρισμό.

Για τους τόκους των καταθέσεων αναφέρει ότι θα εξακολουθούν να φορολογούνται αυτοτελώς, ενώ ο ΕΤΑΚ θα αντικατασταθεί με την προοδευτική φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Θα καθιερωθεί φορολόγηση του εισοδήματος που προκύπτει από την επιχειρηματική δραστηριότητα της Εκκλησίας.

Θα καθιερωθεί φόρος για την υπεραξία που πραγματοποιείται από βραχυχρόνιες χρηματιστηριακές συναλλαγές

Σχετικά με τις περιπτώσεις της Ολυμπιακής, του ΟΤΕ και της ΕΥΑΘ, ο κ. Παπανδρέου δηλώνει ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ότι το ΠΑΣΟΚ σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί ούτε τα κρατικά μονοπώλια, αλλά ούτε και τη δημιουργία ιδιωτικών μονοπωλίων, που λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.