Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Επίσκεψη της Α. Γκερέκου στο Γενικό Νοσοκομείο

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του Νέου Νοσοκομείου, στο Γενικό Νοσοκομείο και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας πραγματοποίησε η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα κα Άντζελα Γκερέκου, συνοδευόμενη από κλιμάκιο του συλλόγου των εργαζόμενων του Νοσοκομείου καθώς και μελών της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας και εκπροσωπών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων είχε την ευκαιρία να επιβλέψει την πορεία εκτέλεσης των έργων του Νέου Νοσοκομείου και να ανταλλάξει απόψεις με τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους των δύο Νοσοκομείων του Νομού.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Νέο Νοσοκομείο διαπίστωσε την μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών των κτιριακών εγκαταστάσεων προκειμένου αυτές να καταστούν πλήρως λειτουργικές. Το γεγονός αυτό, όπως δήλωσε η κα Γκερεκου, καθιστά υπό πλήρη αμφισβήτηση τη δυνατότητα λειτουργίας, από άποψη υλικοτεχνικών υποδομών, του νέου Νοσοκομείου Κέρκυρας στις 27-09-2009, ημέρα που η σημερινή κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει τα σχετικά εγκαίνια.
Στη συνέχεια η κα Γκερέκου επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο όπου συνομίλησε για πολλοστή φορά με τους εργαζομένους το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Η υποστελεχωση του υπάρχοντος Νοσοκομείου, δήλωσε η κα Γκερέκου, ουσιαστικά απαγορεύει την λειτουργία του Νέου νοσοκομείου, δεδομένου ότι οι ανάγκες σε προσωπικό είναι πολύ μεγαλύτερες. Πρόκειται για το αποτέλεσμα, συνέχισε η κα Γκερεκου, της πολιτικής των τελευταίων πεντέμισι χρόνων της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία οδήγησε και συνεχίζει να οδηγεί χιλιάδες συμπολίτες μας στην αναζήτηση υπηρεσιών υγείας είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε σε άλλα δημόσια νοσοκομεία εκτός του νομού Κέρκυρας, με οικονομική και ψυχική επιβάρυνση. Για το ΠΑΣΟΚ, ολοκλήρωσε η κα Γκερεκου, η άμεση ανατροπή της πορείας του Νοσοκομείου Κέρκυρας καθώς και γενικότερα του ΕΣΥ προς την παρακμή και την απαξίωση είναι πολιτικό χρέος προς τους πολίτες και χρέος προς την ιστορία μας. Η κα Γκερέκου υπενθύμισε τη δέσμευση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. κου Γεώργιου Παπανδρέου για: αύξηση των δημοσίων δαπανών για την υγεία κατά 1%, τη δημιουργία Μονάδων Οικογενειακής Ιατρικής για την αποσυμφόρηση των δημόσιων Νοσοκομείων, την πρόσληψη 3000 ατόμων, κάθε χρόνο, πέραν των συνταξιοδοτήσεων, κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα σημερινά κενά στο ΕΣΥ μέσα σε μια 5ετία. Επιπλέον, τόνισε ότι θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις, ώστε να γίνουν το συντομότερο δυνατόν οι απαραίτητες προσλήψεις σε προσωπικό στο Νέο Νοσοκομείο, προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρει στους συμπολίτες μας υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.