Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Tουρκική προπαγάνδα με τα δάκρυα ενός παιδιού !


Είπε τον Τουρκικο εθνικό ύμνο μέσα στο Ζάππειο Παρθεναγωγείο και έγινε πρωτοσέλιδο.

Η μικρή Μαρίνα, είναι το Ελληνόπουλο που χρησιμοποίησαν τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, με σκηνοθέτη την τουρκάλα υποδιευθύντρια του Ζαππείου Παρθεναγωγείου και θεατές τον Ελληνισμό της Πόλης και το δύστυχο Ελληνικό λαό σε μια αισχρή προπαγάνδα για να ... πείσουν ότι η Ελληνική μειονότητα ζει ομαλά και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.





Το Τουρκικό κανάλι ATV, έδειξε σε ρεπορτάζ του τη μικρή Μαρίνα να απαγγέλλει με δάκρυα στα μάτια τον Τουρκικό εθνικό ύμνο, μέσα σε μια άδεια αίθουσα του Ζαππείου Παρθεναγωγείου.

Μέσα στην άδεια αίθουσα του Ζαππείου η Μαρίνα απήγγειλε, με ένα τεράστιο μικρόφωνο στο χέρι, τον Τουρκικό εθνικό ύμνο με θεατρικές κινήσεις και τα δάκρυα να "τρέχουν ποτάμι".

Μετά δε την "παράσταση", δήλωσε μεταξύ άλλων ότι πάντα συγκινείται, όταν απαγγέλλει τον εθνικό ύμνο τον οποίο έχει αποστηθίσει εδώ και τρία χρόνια.

Στο πρωτοσέλιδο της Μilliyet υπάρχει σχετικό άρθρο με φωτογραφία του κοριτσιού κάτω από τη φωτογραφία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και επεξηγεί ότι η Μαρίνα κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό απαγγελίας εθνικού ύμνου και τη φέρνει ως παράδειγμα της ελληνικής κοινότητας, σε αντίθεση με τα λεγόμενα του Πατριάρχη.

Εύλογα προκύπτουν τα παρακάτω ερωτηματικά:

Ο Έλληνας διευθυντής ή διευθύντρια του Ζαππείου, που αμείβεται πλουσιοπάροχα από το υστέρημα του ελληνικού λαού, συμφώνησε για το ρεπορτάζ;

- Με αυτή τη προπαγάνδα που στοχεύει η τουρκική κυβέρνηση;

1. Να επαναλάβει τη πάγια θέση της ότι ο Πατριάρχης είναι επικεφαλής των Ορθοδόξων της Τουρκίας και όχι Οικουμενικός.

2. Να δώσει την εντύπωση, σε αντίθεση με τα λεγόμενα του Πατριάρχη , ότι η ελληνική μειονότητα στην Τουρκία είναι σε καλή κατάσταση.

Βεβαια θα σκεφτεί κανείς ότι... είναι τούρκοι υπήκοοι. Ναί , αλλά άλλο υπηκοότητα και άλλο εθνικότητα.

Πέρα από αυτή καθε αυτή την είδηση, η Ελληνική κυβέρνηση, θα πρέπει να εξετάσει το θέμα των εκπαιδευτικών στη Κωνσταντινούπολη και ποιο είναι το έργο τους.

2 σχόλια :

  1. Όταν γράφτηκε ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας, εμείς είμαστε οι επιτιθέμενοι και είχαμε εισβάλει (με τις πλάτες των μεγάλων δυνάμεων) μέχρι το εσκίσ εχίρ.
    Τόσο παληκάρια είμαστε.
    Μήπως θυμάσε μιά φορά πουυ οι επιτιθέμενοι να είναι οι Τούρκοι (Από την εποχή της ίδρυσης του Τούρκικου κράτους;)
    Καλά έκανε η κοπέλα και τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας.
    Ξέρεις τι λέει αυτός ο ύμνος;
    Αλλά και την Ελληνική σημαία όταν την σήκωσαν Αλβανόπουλα έκανατε σαν αφιονισμένοι.
    Είναι ντροπή, ηλίθιοι σαν και εσάς να θεωρούνται πολίτες αυτής της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητε φιλε καλο θα ηταν να ανοιξεις καποιο καλο βιβλιο ιστοριας για να ξεστραβωθεις πριν πιασεις ενα πληκτρολογιο στα χερια σου και εκτοξευσεις τις βλακειες που εχεις στο κεφαλι σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.