Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Εμπρακτη στήριξη στους 700 ανέργους

Την πρόθεσή τους να συμβάλουν έμπρακτα στην αντιμετώπιση του κοινωνικού ζητήματος που δημιουργήθηκε με τους 700 ανέργους των πέντε ασφαλιστικών εταιρειών των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν από την ΕπΕΙΑ, έκαναν γνωστή, και επίσημα, 57 ασφαλιστικές εταιρείες - μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ΕΑΕΕ .

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης, όσες εκ των 57 εταιρειών αναλάβουν χαρτοφυλάκιο προερχόμενο από τις Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, General Union, General Trust και Γ.Η. Σκούρτης, θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες προσωπικού από τους εργαζόμενους αυτών των εταιρειών.

Σημειώνεται ότι 10 εταιρείες μέλη της Ένωσης, για λόγους που οι ίδιες έκριναν αναγκαίους, δεν δέχθηκαν να συμπεριληφθούν στη λίστα με τις ασφαλιστικές που θα συνδράμουν στην προσπάθεια απορρόφησης εργαζομένων από την ομάδα των 700 απασχολούμενων στις πέντε εταιρείες οι οποίες έκλεισαν.

Χθες ανακοινώθηκε επίσης ότι η ΕΑΕΕ σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών θα συνδράμει στη διοργάνωση ειδικών προγραμμάτων επανακατάρτισης των ανέργων, ενώ η Ένωση επεσήμανε ότι στηρίζει και τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΑΣΕ) προς την ελληνική πολιτεία σχετικά με την ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων για την ευκολότερη απορρόφηση των ανέργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.