Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

«Προτεραιότητα το νοικοκύρεμα της οικονομίας και η τόνωση της αγοράς»

«Εμείς δεν θα κρύψουμε αλήθειες για το πού βρίσκεται η χώρα, όχι για να ρίξουμε ευθύνες σε κανέναν, αλλά για να αξιολογήσει ο ελληνικός λαός τα περιθώρια στα οποία θα κινηθούμε», λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στο γενικό πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του, εφόσον κερδίσει τις εκλογές.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ Παπανδρέου για τα οικονομικά θέματα λέει επίσης :«πρώτος στόχος της κυβέρνησής μου θα είναι η αναθέρμανση της οικονομίας, γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να βγούμε από τη δημοσιονομική κρίση». Προτεραιότητα, «το νοικοκύρεμα της οικονομίας και η τόνωση της αγοράς».

Στις πρώτες προτεραιότητες περιλαμβάνει τη στήριξη της επιχειρηματικότητας «ώστε να μπορεί να ιδρύεται μια επιχείρηση ακόμη και αυθημερόν», καθώς και τη δημιουργία χωριστού υπουργείου Οικονομικών με επικεφαλής ένα «ικανό άτομο για αλλαγές που ξεκινούν από την καταπολέμηση της διαφθοράς και φτάνουν ως την αναδιανομή του πλούτου».

«θα εξαντλήσουμε», υπογραμμίζει «όλα τα περιθώρια για να έχει έλεγχο το Δημόσιο στις τηλεπικοινωνίες», ενώ για την Ολυμπιακή τάσσεται υπέρ «μικτού σχήματος με κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια και σε στρατηγική συμμαχία με ξένο αερομεταφορέα».

Ως δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα θεωρεί την «ενεργό παρουσία του κράτους ώστε να διασφαλίζεται υγιής ανταγωνισμός και σταθερότητα».

«Δεν είμαστε κρατιστές», τονίζει, «αλλά θέλουμε να μπορούμε να αποφασίζουμε για τις εθνικές στρατηγικές».

Για την πάταξη της διαφθοράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει αποφασισμένος να ψηφίσει «νέο εκλογικό νόμο που θα πλήξει στην καρδιά το μαύρο χρήμα, νέο νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και αυστηρότερο πόθεν έσχες».

Συνοψίζοντας τη θέση του κόμματός του για την εξωτερική πολιτική, λέει ότι «δεν ανήκουμε ούτε στη Δύση, ούτε στην Ανατολή, ούτε στον Βορρά ούτε στον Νότο, αλλα θα έχουμε πολυμερείς σχέσεις με όλους».

Ειδικότερα για την προοπτική του αγωγού Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη, λέει ότι «βάζουμε στόχο την υλοποίησή του», αλλά «θα διαπραγματευτούμε εποικοδομητικά για τη διασφάλιση των καλύτερων δυνατών όρων για τη χώρα μας».

Για την εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης, αναφέρει ότι θα στελεχώσει ένα «ισχυρό πρωθυπουργικό γραφείο», για συντονισμό του κυβερνητικού έργου και γρήγορες αποφάσεις, ενώ για το εσωτερικό του κόμματος τονίζει ότι «δεν θα γίνει ποτέ ομοσπονδία ημιανεξάρτητων φεουδαρχών...όποιοι σκέφτονται με όρους προσωπικής στρατηγικής και σχεδιάζουν να καταλάβουν κάποιο κομματάκι εξουσίας για να το μετατρέψουν σε αυτόνομη βαρωνία, έχουν κάνει λάθος τη διεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.