Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009

Διευρύνεται η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ


Την ενίσχυση της διαφοράς μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να καταδείξουν οι Δημοσκοπήσεις στα κυριακάτικα φύλλα αυτής της εβδομάδας. Τα τελικά αποτελέσματα των μετρήσεων έφθαναν αργά το απόγευμα της Παρασκευής στα επιτελεία των εφημερίδων, ορισμένες μάλιστα «έτρεχαν» και έως το βράδυ, προκειμένου να «αντλήσουν» τα εκλογικά ανακλαστικά των ψηφοφόρων, μετά και την καρατόμηση Σημίτη από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Η επίδειξη «ηγετικού προφίλ» από τον Γιώργο Παπανδρέου που «έκοψε» τον πρώην πρωθυπουργό φαίνεται να τον ευνοεί σε συνδυασμό με την πολυσυζητημένη συνέντευξη του Κώστα Καραμανλή στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» που προκάλεσε αντιφατικές έως και αρνητικές αντιδράσεις. Αν λοιπόν στις Δημοσκοπήσεις της περασμένης εβδομάδας, η διαφορά εντοπιζόταν στο 5,5% κατά μέσο όρο, στις νέες μετρήσεις αναμένεται πώς η διαφορά θα αγγίξει, πάλι κατά μέσο όρο το 6,5%.

Ήδη,η μέτρηση της «Metron Analysıs» για τον τηλεοπτικό σταθμό «Antenna» και την εφημερίδα «Ημερησία», τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν χθες Παρασκευή, έδειξαν τη διαφορά στην πρόθεση ψήφου στο 6,6%.

Το κυρίαρχο ερώτημα ως προς τις μετρήσεις αυτού του Σαββατοκύριακου αφορά την εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης σε συνάρτηση με εκείνην του Κώστα Καραμανλή προ εβδομάδος. Η σύγκριση της αξιοπιστίας του λόγου αλλά και της ρεαλιστικότητας των τοποθετήσεων του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ επί των οικονομικών ζητημάτων, αναμένεται να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την τελική επιλογή των ψηφοφόρων.

Παρόλα αυτά οι μέχρι σήμερα ενδείξεις καταδεικνύουν πώς το ΠΑΣΟΚ, κατά την δεύτερη εβδομάδα προεκλογικής εκστρατείας, διατηρεί ένα προβάδισμα ασφαλείας με ζητούμενο πλέον την αυτοδυναμία.

Αυτός είναι ο λόγος που οι Δημοσκοπήσεις αυτού του Σαββατοκύριακου θα επιχειρούν αναγωγή εκλογικού αποτελέσματος σε μία προσπάθεια να προβλέψουν το εάν ή όχι η αυτοδυναμία είναι εφικτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.