Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

«Καταδίκη» Ισραήλ από τα Ηνωμένα Έθνη


Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τόσο οι ισραηλινές, όσο και οι παλαιστινιακές δυνάμεις διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην πρόσφατη πολεμική σύρραξη στη Γάζα, σύμφωνα με επίσημη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ).

Η έκθεση κατακρίνει το Ισραήλ για χρήση «υπέρμετρης» βίας κατά τη διάρκεια της επίθεσης, διάρκειας τριών εβδομάδων, που έληξε τον Ιανουάριο του 2009, ενώ αναφέρει ότι έγιναν σαφείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ωστόσο, καταδίκασε και την επίθεση με ρουκέτες από την παλαιστινιακή πλευρά, η οποία προκάλεσε την «απάντηση» του Ισραήλ.

Το Ισραήλ αντέδρασε άμεσα στην καταδικαστική για τις πράξεις του έκθεση των ΗΕ και με επίσημη τοποθέτηση την απέρριψε, κάνοντας λόγο για «μεροληψία»:

«Το Ισραήλ δεν θεωρεί σωστό να συνεργαστεί με την ερευνητική επιτροπή του Γκόλντστοουν, επειδή η έκθεσή του ήταν σαφώς μεροληπτική και αγνόησε τις χιλιάδες επιθέσεις με ρουκέτες της Χαμάς εναντίον του πληθυσμού στα νότια του Ισραήλ, οι οποίες κατέστησαν αναγκαία την επιχείρηση κατά της Γάζας. Η εντολή της επιτροπής προδίκασε το αποτέλεσμα της έρευνας και νομιμοποίησε την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.