Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009

Αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ φέρνουν οι δημοσκοπήσεις

Το ίδιο πολιτικό σκηνικό -εκλογική επικράτηση του ΠΑΣΟΚ- παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις την τελευταία ημέρα δημοσίευσής τους, καθώς από τα μεσάνυχτα ισχύει, σύμφωνα με τον νόμο, η απαγόρευση δημοσιοποίησης των μετρήσεων της κοινής γνώμης.

Σε τρείς διαφορετικές δημοσκοπήσεις, η διαφορά μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας κινείται από 6,8 έως 7 ποσοστιαίες μονάδες, με ορατή την αυτοδυναμία της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κάπα Research

Δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα δείχνει σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου.

Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 34,4% έναντι 27,6% της ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,3%, ο ΛΑΟΣ με 5,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,5%.

Στη Βουλή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εισέρχονται πέντε κόμματα, αφού οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 2,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος παραμένει σε υψηλά επίπεδα, σε ποσοστό 17,6%.

Σύμφωνα με την έρευνα, η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων επιθυμεί να προκύψει από τις εκλογές αυτοδύναμη κυβέρνηση. Όσον αφορά στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο κ. Παπανδρέου συγκεντρώνει 40,4%, ο κ. Καραμανλής 38,6%, και ένα ποσοστό 18,9% απαντά «Κανένας».

Marc

Στη μέτρηση για την πρόθεση ψήφου, της εταιρείας Marc για τo Έθνος, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 36,7%, η Νέα Δημοκρατία το 29,2% και ακολουθούν το ΚΚΕ 7,4%, ο ΛΑΟΣ 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,4%, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι κινούνται στο 1,6%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 9,4%. Στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος η διαφορά εκτιμάται στις 6,7 ποσοστιαίες μονάδες.

Public Issue

Επικράτηση του ΠΑΣΟΚ και αυτοδυναμία δείχνει η έρευνα της εταιρείας Public Issue, η οποία έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «Καθημερινή».

Στην «εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος», η εταιρεία προβλέπει: ΠΑΣΟΚ 41,5% και 153 έδρες, Ν.Δ. 35,5% και 97 έδρες, το ΚΚΕ 8,5% (23 έδρες), ΛΑΟΣ 6% (16 έδρες), ΣΥΡΙΖΑ 4% (11 έδρες), Οικολόγοι-Πράσινοι 2,5% και «Λοιπά» 2%.

Στην «παράσταση νίκης», τα ποσοστά είναι: ΠΑΣΟΚ 77%, Ν.Δ. 8%, και στην «καταλληλότητα για πρωθυπουργός» ο κ. Γ.Α. Παπανδρέου λαμβάνει 33% και ο κ. Κ. Καραμανλής 32%.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.