Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Η Ελλάδα μόνη απέναντι σε όλους!

Φαίνεται ότι 15 προεκλογικές ημέρες ήταν αρκετές για να βρεθεί η Ελλάδα μόνη απέναντι σε όλους τους ισχυρούς του Πλανήτη.

Μετά τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου τις τελευταίες 15 μέρες μία προσπάθεια 5 ετών καταρέει. Για πρώτη φορά διεθνής συμβάσεις και συμφωνίες καταργούνται έτσι απλά από την τηλεόραση ή τα προεκλογικά μπαλκόνια φέρνοντας σε δύσκολη θέση την χώρα μας απέναντι: ...


1. Στην Ρωσία. Μετά την δήλωση του Γ. Παπανδρέου περί επαναδιαπραγμάτευσης του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης οι Ρώσοι απάντησαν σχεδόν αμέσως ότι θα προσεγγίσουν την Τουρκία για να προωθήσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες.

2. Στην Κίνα. Μετά την δήλωση του Γ. Παπανδρέου περί επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας του ΟΛΠ με την COSCO την κρατική δηλ. εταιρία μεταφορών της Κίνας, οι Κινέζοι απαντούν μέσω Ελληνικών Εφοπλιστικών Γραφείων ότι είναι δύσκολο να ακυρωθεί η συμφωνία.

3. Στην Γερμανία. Μετά την δήλωση του Γ. Παπανδρέου περί επαναγοράς μετοχών του ΟΤΕ και στρατηγικού ελέγχου του Οργανισμού του οποίου τώρα το managment έχει η Deutche Telecom, οι Γερμανοί απάντησαν με άρθρο του Προέδρου του ΟΤΕ κ. Βουρλούμη που λίγο ως πολύ έλεγε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει τέτοιο Δημόσιο Χρέος.

Μετά από πολλές προσπάθειες, έχουν οικοδομηθεί πολύ σοβαρές οικονομικές σχέσεις με τις 3 αυτές ισχυρότατες πολιτικά και οικονομικά, χώρες του πλανήτη, οι οποίες είναι σίγουρο ότι θα έχουν θετικό αντίκτυπο και στην Εξωτερική μας Πολιτική.

Ακόμα και αν μετά από πιέσεις των 3 αυτών ισχυρών χωρών δεν προχωρήσουν τα σχέδια του Γ. Παπανδρέου η χώρα θα έχει υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα στη αξιοπιστία της. Θα έχει χάσει ισχυρούς οικονομικούς συμμάχους οι οποίοι προφανώς δεν πρόκειται να εμπιστευτούν ξανά την χώρα μας και να επενδύσουν στην Ελλάδα. Και φυσικά θα έχει χάσει οριστικά και 3 πανίσχυρους εν δυνάμει συμμάχους στην Εξωτερική της Πολιτική.

Εν μία νυκτί ακυρώνονται προσπάθειες ετών! Εν μία νυκτί ακυρώνονται συμμαχίες με τους Ισχυρούς του Κόσμου. Γιατί άραγε; Γιατί;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.