Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Ν.Ε ΚΚΕ: " Με κάλπικα διλήματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύουν το λαό"


Την άποψη ότι "μετά τις εξαγγελίες στην Δ.Ε.Θ για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί βαδίζουν το γνώριμο δρόμο που λεηλατεί το εργατικό λαϊκό εισόδημα και κατακρεουργεί τα εναπομείναντα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στο βωμό της διατήρησης και αύξησης των κερδών της πλουτοκρατίας", εκφράζει η Ν.Ε. του ΚΚΕ σε σχετική της ανακοίνωση.
Οπως επισημαίνει:
"Με κάλπικα διλήμματα καλούν το λαό να διαλέξει ανάμεσά τους. Για παράδειγμα τον καλούν να διαλέξει ανάμεσα στις μηδενικές αυξήσεις της ΝΔ και στις αυξήσεις κοροϊδία του 0,8% του ΠΑΣΟΚ που σημαίνει ότι ένα μισθωτός των 710€ θα πάρει την τρομερή αύξηση των 19 λεπτών την ημέρα ή 5,7€ τον μήνα.
Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, ναυτεργάτες να επιλέξουν τον άλλο δρόμο που κίνητρο για την ανάπτυξη δεν θα είναι το κέρδος αλλά η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και καλούμε όλους εκείνους που έχουν διαπιστώσει ότι ανάμεσα στα δύο κόμματα δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές να το κάνουν πράξη με την καταδίκη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ. Διαφορετικά, θα υπάρξει μια κυβέρνηση, ένα σταθερό πολιτικό σύστημα το οποίο θα βγάλει το εξής συμπέρασμα: Ότι στην κάλπη τελικά παρ΄ όλο τις διαμαρτυρίες, την οργή και αγανάκτηση από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, το μεγαλύτερο μέρος του δυσαρεστημένου λαού δε φεύγει από το χώρο της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, παραμένει αγκιστρωμένο στο μεγάλο αγκίστρι του δικομματισμού.
Επίσης η διαφορά του ΚΚΕ από τα άλλα κόμματα είναι φανερή ακόμη και από την σύγκριση των ψ/δ. Το ψ/δ του ΚΚΕ δεν είναι ένα ακόμα ψ/δ αλλά ένα άλλο ψ/δ αφού απαρτίζεται από αγωνιστές, πρωτοπόρους στο κλάδο και στο τόπο δουλειάς τους. Είναι αγωνιστές γνωστοί στους ξενοδοχοϋπάλληλους, εμποροϋπάλληλους, ναυτεργάτες, στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα γιατί βγήκαν μέσα από τους καθημερινούς αγώνες της ρήξης και της σύγκρουσης για το δίκιο τους, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Βγήκαν μέσα από το καμίνι της ταξικής πάλης και βρίσκονται μαζί με τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στο ίδιο μετερίζι.
Να γιατί μόνο η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η εκλογή ξανά βουλευτή κομμουνιστή στη Κέρκυρα και η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης μπορεί να σταματήσει τη θύελλα που έρχεται μετά τις εκλογές, είτε βρεθεί στην κυβέρνηση η ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε κυβέρνηση συνεργασίας.
Όλοι στη μάχη. Να μην χαθεί ούτε ώρα, ούτε ένα λεπτό".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.