Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Καραμανλής: Δική μου απόφαση τα ψηφοδέλτια

Την ευθύνη για τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος ανέλαβε ο πρωθυπουργός, «καθαρίζοντας» το εσωκομματικό τοπίο και επιχειρώντας να περάσει προς τα έξω την εικόνα της κυριαρχίας του στο κόμμα.

Τα ψηφοδέλτια «ήταν δική μου απόφαση, χωρίς την επιρροή κανενός» τόνισε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας ότι κριτήριο ήταν «συνολικές πολιτικές διαδρομές και συμπεριφορές» και το καλό της ΝΔ -αρνούμενος όμως να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σάββα Τσιτουρίδη και άλλων αποκλεισμένων στελεχών.

Ειδικά για τον κ. Τσιτουρίδη, που επιτέθηκε σφοδρότατα τόσο στη Ρηγίλλης όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τον αποκλεισμό του, ο Κ. Καραμανλής είπε ότι «είναι βαριά απόφαση του προέδρου του κόμματος» την οποία και δεν συνέδεσε με άλλες υποθέσεις, στις οποίες είχαν εμπλακεί άλλα στελέχη της ΝΔ που δεν μπήκαν στα ψηφοδέλτια.

Απαντώντας σε σχόλια που διατυπώθηκαν για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» (σχετικά με το ποια στελέχη εμπλεκόμενα στην υπόθεση Βατοπεδίου μπήκαν και ποια όχι στους εκλογικούς συνδυασμούς), ο κ. Καραμανλής είπε ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει κάνει επανειλημμένα αναφορά και την αυτοκριτική του. «Δεν είναι κριτήριο αυτό, αλλά η συνολική πολιτική διαδρομή και τι είναι καλό για το κόμμα» επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

Ο Καραμανλής υπεραμύνθηκε της στάσης της κυβέρνησης στα θέματα διαφάνειας, διαχωρίζοντας τον πολιτικό επιμερισμό ευθυνών από τον δικαστικό ή ποινικό σε υποθέσεις διαφθοράς.

Επανέλαβε δε ότι η ΝΔ δεν έχει πάρει χρήματα από τη Siemens, δήλωσε εκ νέου ότι τα βιβλία της ΝΔ είναι ανοιχτά σε οποιονδήποτε έλεγχο, και δήλωσε πρόθυμος, μετά την 4η Οκτωβρίου και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να συνδράμει στη διερεύνηση «οποιασδήποτε υπόθεσης», εάν βέβαια αυτό δεν παρεμποδίζει τη δικαστική.

Ο κ. Καραμανλής μίλησε για εμπαιγμό των πολιτών από το ΠΑΣΟΚ και υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής του ιδίου, λέγοντας πως «η προσπάθεια έγινε, τιθασεύτηκαν τα ελλείμματα, μειώθηκε λίγο το δημόσιο χρέος».

Απαντώντας στην ερώτηση, εάν θα παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ σε περίπτωση που ηττηθεί ακόμη και με μεγάλη διαφορά, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Εγώ πιστεύω ότι θα κερδίσουμε και τα δίνω όλα γι' αυτό. Σε κάθε περίπτωση δεν έχω πρόθεση να αποχωρήσω -με μια προϋπόθεση, ή αν θέλετε με μιάμιση προϋπόθεση: να αισθάνομαι εγώ χρήσιμος και κυρίως να με θέλουν οι πολίτες που συνθέτουν τη Νέα Δημοκρατία. Καθαρές κουβέντες».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.