Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

Kαραμανλής και Παπανδρέου με λίγες ώρες διαφορά στα Ιωάννινα


Σε έντονους προεκλογικούς ρυθμούς έχει εισέλθει πλέον η πολιτική ζωή της χώρας με το ενδιαφέρον τις επόμενες δύο ημέρες να στρέφεται στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα, τα Γιάννινα, όπου με διαφορά 24 ωρών θα μιλήσουν οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ...


κ. Γ. Παπανδρέου και ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής.
Η ομιλία του πρωθυπουργού έχει καθοριστεί από την περασμένη εβδομάδα για το ερχόμενο Σάββατο, στις 7.30 το απόγευμα. Η ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει, είχε οριστεί για τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας. Μετά όμως την ανακοίνωση της ημερομηνίας της ομιλίας του Κ. Καραμανλή, με το πρόσχημα της κακοκαιρίας (που φυσικά δεν υπήρξε) μεταφέρθηκε παραμονή αυτής, δηλαδή για αύριο το απόγευμα (επίσης 7.30) σε μια προσπάθεια να μην αφήσουν ελεύθερο χώρο προβολής της προεκλογικής εκδήλωσης του Πρωθυπουργού.

Οι δύο συγκεντρώσεις και ομιλίες των πολιτικών αρχηγών έχουν σημάνει συναγερμό στα επιτελεία των δύο κομμάτων, ωστόσο εκείνοι που «οργιάζουν» τις τελευταίες ημέρες είναι οι του ΠΑΣΟΚ.
Έχοντας υπόψη τους, την υπεροχή σε όλους τους τομείς του Πρωθυπουργού έναντι του Προέδρου τους Γ. Παπανδρέου, έχουν αποδυθεί σε μια πρωτοφανή εκστρατεία για την παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων οπαδών και «στρατευμένων φίλων» αύριο στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, με στόχο να εντυπωσιάσει ο όγκος της συγκέντρωσης και να περάσουν σε δεύτερο πλάνο οι αδυναμίες του προέδρου τους, που είναι εμφανείς σε όλες σχεδόν τις προεκλογικές του ομιλίες και παρουσίες.

Η «διαφήμιση» της ομιλίας γίνεται με δεκάδες πανό που έχουν αναρτηθεί στην πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και σε κεντρικά σημεία του Νομού, ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες – κινητοποίηση έχει γίνει σε όλους τους νομούς της Ηπείρου, αλλά και σε γειτονικούς αυτής.
Στην πόλη των Ιωαννίνων, τις τελευταίες ημέρες περιοδεύουν κλιμάκια στελεχών, ακόμη και αιρετών της αυτοδιοίκησης και μοιράζουν προσκλήσεις πόρτα – πόρτα για την αυριανή ομιλία του Γ. Παπανδρέου. Σε αρκετές περιπτώσεις, όπως μας λένε παρατηρούνται μάλιστα και φορτικές πιέσεις σε υπαλλήλους, για να παραστούν στην συγκέντρωση, ενώ άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και συμπεριφορές ανάλογες εκείνων που είχαν εμφανιστεί την δεκαετία του 80 και οι οποίες είχαν καταδικαστεί από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.
Έμμεσες προειδοποιήσεις προς αντιφρονούντες, ενώ σε ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς έχουν εμφανιστεί – χαμηλόβαθμοι κυρίως – υπάλληλοι που παίζουν το ρόλο του «κομματάρχη» εμφανιζόμενοι ως οι «άτυποι» διευθυντές στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.