Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

MPB: Προς απορρόφηση της Marfin Εγνατία

Τη συγχώνευση της Marfin Popular Bank και της Marfin Egnatia Bank, μέσω απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη, αποφάσισαν σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο τραπεζών.

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η έδρα της Marfin Popular Bank θα παραμείνει στην Κύπρο. Ως ημερομηνία μετασχηματισμού έχει οριστεί η 30η Ιουνίου 2009.

«Η Διοίκηση της Marfin Popular Bank εκτιμά ότι οι αντιδράσεις που ακολούθησαν την αρχική της απόφαση έχουν καταδείξει πλέον την ανάγκη διαλόγου για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου εποπτείας και εφαρμογής της εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Κύπρο αλλά και διαφόρων άλλων δυσλειτουργιών που λειτουργούν ως αντικίνητρα για την επιχειρηματική δραστηριότητα και την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων στην Κύπρο», αναφέρει η MPB και συνεχίζει:

«Στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συγκυρίες η Marfin Popular Bank επιθυμεί να προσέλθει σε αυτόν τον εξαιρετικής σημασίας διάλογο και να καταθέσει τις απόψεις της έχοντας αντιμετωπίσει οριστικά το θέμα της έδρας της, ώστε να μην αποδυναμώνονται τα επιχειρήματά της σαν δήθεν διεκδικήσεις συμφέροντος ή πιέσεις για την εξασφάλιση προνομίων».

«Οι δυσμενείς εξελίξεις για την Κυπριακή οικονομία μας επέβαλλαν να προτάξουμε το συμφέρον της Χώρας και της Κοινωνίας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Marfin Popular Bank Ανδρέας Βγενόπουλος.


http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/15/1715270.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.