Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ομιλος UNESCO : Εκδηλώσεις στη μνήμη του Ιωαν. Καποδίστρια

Οι καθιερωμένες «Εκδηλώσεις Μνήμης» στην Επέτειο της Δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια διοργανώνονται και φέτος στην Κέρκυρα, στο διήμερο 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2009.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος “Κέντρο UNESCO Ιονίου» συνεχίζει σε συνεργασία με τους συνδιοργανωτές φορείς, να διοργανώνει τις «Εκδηλώσεις Μνήμης» με την πεποίθηση ότι:
• Ο διάλογος με το παρελθόν και η συνειδητοποίηση της ιστορίας (τοπικής-εθνικής-παγκόσμιας) υπηρετεί την κατανόηση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του σήμερα.
• Το Θέμα των φετινών εκδηλώσεων "Οι Κυπριακές Ρίζες δύο επιφανών Κερκυραίων, του Ιωάννη Καποδίστρια και του Θωμά Φλαγγίνη" μας προσφέρει την ευκαιρία να πλησιάσουμε ένα ευρύτατο φάσμα της ιστορίας του Ελληνισμού και της πρωταγωνιστικής-δημιουργικής προσφοράς μεγάλων τέκνων του Ελληνισμού και των παροικιών του, από την Βενετία μέχρι την Ρωσία.
•Μας δίνει επίσης την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε το επίπεδο και την ποιότητα της πνευματικής και πολιτικής ηγεσίας που σχεδίασε και υλοποίησε την αναγέννηση του Ελληνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.