Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Άλλος ένας νεκρός πολίτης στη χώρα “παράδεισο” των εγκληματιών

Συνήθως καταγράφονται από τα δελτία ειδήσεων ως απλά περιστατικά του αστυνομικού ρεπορτάζ. Μας έχουν συνηθίσει τόσο πολύ στις καθημερινές ληστείες, τους φόνους και την κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας που σχεδόν διαβάζουμε τα περιστατικά βίας που λαμβάνουν χώρα στην Πατρίδα μας με τελείως τυπικό τρόπο, σχεδόν κυνικό, στα μονόστηλα των εφημερίδων και στους βιαστικούς τίτλους των δελτίων. Έτσι αρέσκονται να μας τα παρουσιάζουν οι πλούσια αμειβόμενοι δημοσιογράφοι μας τους οποίους ανεχόμαστε όλοι τόσα χρόνια… Ως απλές “παρενθέσεις” στην κατά τα άλλα “βαρυσήμαντη” πολιτική επικαιρότητά τους.

Χθες έχασε την ζωή του σε ένοπλη ληστεία ένας 53χρονος οικογενειάρχης και κανένας δεν ασχολείται. Κατά τα άλλα, η ζωή, όπως μας την πλασάρουν οι “έγκυροι” ενημερωτές και διασκεδαστές μας, συνεχίζεται κανονικά στο ελλαδιστάν…
Τρία μόνο από τα περιστατικά που συνέβησαν σε μία μόνο μέρα, σύμφωνα με την δημοσιογραφική καταγραφή (χωρίς σχόλια)…
Ληστεία με νεκρό ιδιοκτήτη Προ-Πο

Ληστεία σε κατάστημα Προ-Πο στην Πετρούπολη είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ιδιοκτήτη του. Οι άγνωστοι δράστες που επιχείρησαν να κλέψουν το κατάστημα πυροβόλησαν τον άτυχο 53χρονο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Προ-Πο κατέλξε αργότερα κατά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.Οι δράστες είχαν αφαιρέσει άγνωστο χρηματικό ποσό από το κατάστημα.
Ένας αστυνομικός τραυματίας από ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Κάτω Αχαΐας

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά από τα πυρά τεσσάρων ενόπλων που πραγματοποίησαν ληστεία στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Κάτω Αχαΐας το πρωί της Τρίτης. Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, ενώ οι δράστες διέφυγαν. Ένας ύποπτος έχει προσαχθεί και εξετάζεται για την ένοπλη ληστεία. Λίγο πριν από τις 09:00, τρία ή τέσσερα άτομα εισέβαλαν στα ΕΛΤΑ και, υπό την απειλή όπλων και την άσκηση σωματικής βίας, εξανάγκασαν τους υπαλλήλους να τους παραδώσουν το χρηματικό ποσό των 240.000 ευρώ. Κατά την διάρκεια της ληστείας αστυνομικός του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας μετέβη στο σημείο, όπου κατά τη στιγμή της άφιξης του, δέχτηκε πυρά από τους δράστες, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο δεξί του πόδι.
Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στη Γλυφάδα

Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, στις 11.20 σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Αρτέμιδος 2 της Γλυφάδας. Εξι άγνωστοι εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο και με την απειλή όπλων άρπαξαν πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Οι δράστες διέφυγαν με τρεις κλεμμένες μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, τις οποίες εγκατέλειψαν σε μικρή απόσταση και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε μικρό φορτηγάκι τύπου “βαν” και διέφυγαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.