Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Απολογισμός των 100 ημερών του PASOK: Μηδέν εις στο… πηλίκιον

Ο prime minister δήλωσε για το δημοψήφισμα και την ιθαγένεια: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν χωράνε σε δημοψηφίσματα» και για την οικονομία, από το προεκλογικό «υπάρχουν λεφτά» στο… «δεν υπάρχει σάλιο»

Για πολλά και διάφορα μίλησε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου με αφορμή την συμπλήρωση των 100 πρώτων ημερών της νέας «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης. Δεν θα αναλύσουμε εδώ τα δεκάδες «ΘΑ» που μοίραζε ανέμελα και αισιόδοξα ο Γ. Παπανδρέου, αλλά θα σταθούμε σε δύο σημεία από ερωτήσεις κάποιων δημοσιογράφων που είναι ενδεικτικά της πολιτικής σκηνής αλλά και του τρόπου που υποτιμούν την νοημοσύνη των Ελλήνων οι πολιτικάντηδες.

Απαντώντας καταρχήν σε ερώτηση για το αν τελικά «υπάρχουν λεφτά», άφωνοι και με έκπληξη ακούσαμε τον πρωθυπουργό να μας λέει πως «ΥΠΗΡΧΑΝ λεφτά!». Τόνισε ότι πλούτος παράγεται στη χώρα, αλλά πήγαινε σε λάθος κατεύθυνση και τυχεροί να λέμε πως είμαστε που δεν επέμεινε πως υπάρχουν λεφτά και είναι τα δικά μας…

Για το νομοσχέδιο της απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την ΝΔ ότι άνοιξε τα σύνορα το 1992 χωρίς έλεγχο και προϋποθέσεις. Ενώ από τότε μέχρι τις ημέρες του σημερινού «σοσιαλιστικού» μεγαλείου έγιναν… σοβαρά βήματα στην φύλαξη των συνόρων αλλά και στην μεταναστευτική πολιτική της χώρας! Τέλος τόνισε με έμφαση ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν χωρούν σε δημοψηφίσματα» περιφρονώντας έτσι με τον πλέον «δημοκρατικό» τρόπο το 80% του Ελληνικού λαού οι οποίοι εμφανίζονται σε όλες τις δημοσκοπήσεις να είναι θετικοί στο δημοψήφισμα για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.