Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Ετοιμάζουν αναταραχές αλλοδαποί εργάτες στην Ευρώπη με αφορμή μαζικές απεργίες

Δεκάδες χιλιάδες αλλοδαποί, στην πλειοψηφία τους λαθρομετανάστες, αυτούς που οι διάφορες “προοδευτικές” κυβερνήσεις ανά την Ευρώπη προσπαθούν με το στανιό να “εντάξουν” στις κοινωνίες των κρατών, ετοιμάζουν μαζικές απεργίες στις οποίες όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν έντονες αναταραχές. Το βέβαιο για τη χώρα μας είναι ότι κάποιοι ήδη προσπαθούν να περάσουν ανάλογο κλίμα με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις των Ελλήνων κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την παροχή ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία:

Για την 1η Μαρτίου προγραμματίστηκε η πρώτη απεργία μεταναστών στην Ιταλία. Η πρωτοβουλία ανήκει στην ομάδα του Facebook «Primomarzo2010» και είναι άμεσα συνδεδεμένη με αντίστοιχη κινητοποίηση που ετοιμάζεται για τη Γαλλία. Στην Ιταλία, ωστόσο, η κίνηση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, λόγω και των τελευταίων εξελίξεων στην Καλαβρία. Μετά τον πυροβολισμό ενός μετανάστη στην κωμόπολη Rosarno και τις συγκρούσεις των αλλοδαπών με την αστυνομία και τους ντόπιους κατοίκους, περισσότεροι από 1.000 ξένοι εργάτες απομακρύνθηκαν από την περιοχή. Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις των Αρχών, ο υπουργός Εσωτερικών Roberto Maroni δήλωσε ότι «όσοι μετανάστες δεν διαθέτουν άδεια παραμονής πρόκειται να απελαθούν».

Σε ό,τι αφορά στην απεργιακή κινητοποίηση της 1ης Μαρτίου, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στην ομάδα του Facebook, 11.000 άνθρωποι. Στόχος των εμπνευστών της είναι να συμμετάσχουν σε αυτήν όλοι οι αλλοδαποί, τόσο οι νόμιμοι, όσο και εκείνοι που δεν διαθέτουν άδεια εργασίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.