Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ελληνικότητα, Φυλή και αντεθνικά ιδεολογήματα

Ο ακριβής ορισμός της Ελληνικότητος και μία αυθεντική ιστορία του Ελληνικού Έθνους έχω την γνώμη ότι δεν έχει γραφεί ακόμη. Εάν μπορούσε κανείς να συνδυάσει τον Παπαρηγόπουλο, τον Σάθα και τον Ζαμπέλιο με την Λαογραφία του Νικολάου Πολίτη ίσως να προέκυπτε μια ιστορία-εγχειρίδιο του νέου Ελληνισμού.

Διότι τελικά τι είναι Ιστορία; Η κατά Θουκυδίδη «Ξυγγραφή» των γεγονότων με δημοσιογραφικό, αλλά και κριτικό τρόπο; Ή μήπως η διήγηση του Ηροδότου και πολύ περισσότερο του Ομήρου, διηγήσεις στις οποίες είναι παρόν και το μυθικό και το μεταφυσικό στοιχείο; Επιπλέον, διήγηση της Ιστορίας ποιών; Των Ελλήνων στο Αίμα και την καταγωγή; Ή γενικά των πολιτών του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου στην διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και στην συνέχεια στα χίλια χρόνια της Αυτοκρατορίας της Πόλεως των Κωνσταντίνων, Αυτοκρατορία η οποία κατέληξε αυθεντικά Ελληνική, αλλά που μέσα σε αυτά τα χίλια χρόνια ήταν ταυτόχρονα εκτός από Ελληνική και μία πολυεθνική συμπολιτεία.

Όλα αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα και προβλήματα πολύ εύκολα οι φιλελεύθεροι και μαρξιστές κήρυκες της «παγκοσμιοποίησης» τα απαντούν και τα λύνουν με έναν πολύ απλό τρόπο: ΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ! Έτσι, λοιπόν, στον ίδιο κατ’ ουσίαν κοσμοπολιτισμό πιστεύει και ο καθηγητής Βερέμης, ο οποίος αντιπροσωπεύει την φιλελεύθερη εκδοχή της Ιστορίας, στον ίδιο κοσμοπολιτισμό πιστεύουν και οι μαρξιστές ιστορικοί της νέας γενιάς, οι πνευματικοί πατέρες του βιβλίου της Ρεπούση, όπως είναι η καθηγητής Λιάκος, η καθηγήτρια Ευθυμίου και πολλοί άλλοι, που τα άρθρα τους μπορείτε να διαβάσετε στις μέσα σελίδες του Βήματος και παλαιότερα στο ένθετο Ιστορικά της «Ελευθεροτυπίας».

Πολύ εύκολα, λοιπόν, ξεμπλέκουν με το αίνιγμα Ελληνική Ιστορία και εθνική συνέχεια χρησιμοποιώντας κυρίως το ανιστόρητο ιδεολόγημα ότι δεν υπάρχει φυλετική συνέχεια των Ελλήνων. Ελάχιστοι σε αυτή τη χώρα έχουν τολμήσει να ορθώσουν το ανάστημά τους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και να μιλήσουν για Ελληνική φυλή και να υπερασπιστούν την άποψη ότι οι σημερινοί Έλληνες είναι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων!

Η έννοια φυλή εξάλλου είναι έννοια απαγορευμένη μέσα στα πλαίσια της μεταπολεμικής αντιρατσιστικής και αντιφασιστικής προπαγάνδας. Έφθασαν στο έσχατο σημείο του διανοητικού αυτοεξευτελισμού τους να λένε ότι δεν υπάρχει από πλευράς επιστήμης η έννοια φυλή γιατί σε όλες τις φυλές υπάρχουν και κοινά γονίδια! Με αυτήν την λογική άνθρωποι και χιμπατζήδες είναι ένα αφού το 99% του γενετικού τους υλικού είναι ίδιο… Ας αγωνιστούν λοιπόν και για τα ανθρώπινα δικαιώματα των χιμπατζήδων εν ονόματι του αντιρατσισμού και του κοινού του 99% του γενετικού κώδικα!

Οι αποδείξεις περί της φυλετικής συνεχείας του Ελληνισμού υπάρχουν και η σημερινή επιστήμη με την εξέλιξη της γενετικής της διαθέτει. Όμως, ουδείς τολμά να θίξει το ζήτημα γιατί έτσι θα καταρρεύσει ένας ολόκληρος κόσμος κτισμένος πάνω σε ένα ψέμα.