Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Εδώ και μερικές ημέρες αρκετοί Έλληνες εργαζόμενοι του ξενοδοχείου GELINA VILLAGE στην Αχαράβη Κέρκυρας έχουν έρθει σε επαφή με τον πυρήνα μας , καταγγέλλοντας την διοίκηση του συγκεκριμένου ξενοδοχείου καθώς αυτή εξακολουθεί να μην εξοφλεί τις οφειλές της προς τους εργαζόμενους, οφειλές που σε αρκετές περιπτώσεις φτάνουν και τους 6 μήνες.
Οι εργαζόμενοι μας κατήγγειλαν πως οι αρμόδιοι του ξενοδοχείου έχουν εξαφανιστεί και δεν απαντούν στα τηλέφωνα τους και έχουν αφήσει στην μοίρα τους, τους περίπου 60 απλήρωτους εργαζόμενους δίχως καν να τους ενημερώσουν για το αν υπάρχει πιθανότητα να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους και πότε.
Εντωμεταξύ όπως μας κατήγγειλαν οι ίδιοι εργαζόμενοι η διοίκηση του ξενοδοχείου είχε φροντίσει να εξοφλήσει όλους τους αλλοδαπούς εργαζόμενους (οι γνωστοί εισαγόμενοι που εργάζονται υπό την κάλυψη της πρακτικής εκπαίδευσης με μεροκάματα πείνας) που απασχόλησε κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν.
Επίσης οι Έλληνες εργαζόμενοι κατήγγειλαν πως αισθάνονται ως εργαζόμενοι β κατηγορίας διότι τα συνδικαλιστικά τους όργανα (Εργατικό Κέντρο – σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας) αδιαφορούν παντελώς για την τραγική αυτή κατάσταση. Το Εργατικό Κέντρο, προφανώς για να ρίξει στάχτη στα μάτια, έδωσε μια αόριστη υπόσχεση για συνδρομή των εργαζομένων του Gelina Village ενώ το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων σιωπά διότι ασχολείται μόνο με τα προβλήματα στα ξενοδοχεία των οποίων οι εργαζόμενοι είναι ψηφοφόροι του Κ.Κ.Ε.

Ο Πυρήνας Κέρκυρας της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει έντονα την προκλητική στάση των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου GELINA VILLAGE καθώς και την προκλητική σιωπή των λαλίστατων σε άλλες περιπτώσεις δημοτικών αρχόντων της παράταξης της Ν.Δ. αλλά και την αδιάφορη στάση του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων . Βεβαία το συγκεκριμένο σωματείο λειτουργώντας ως τσιφλίκι ενός συγκεκριμένου κόμματος ενεργεί μόνο προς όφελος συγκεκριμένων εργαζομένων οι οποίοι τυχαία ανήκουν στην παράταξη του Κ.Κ.Ε. όπως και ο πρόεδρος ενώ παράλληλα με την στάση του έχει φροντίσει ώστε ένα μεγάλο μέρος των ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού να έχουν περάσει σε χέρια ξένων επενδυτών και αυτό οδηγεί σε μεγάλη εξαγωγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό αντί τα χρήματα αυτά να μένουν στην τοπική οικονομία της Κέρκυρας.

H Χρυσή Αυγή βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Ελλήνων εργαζομένων και μόνο το κίνημα μας μπορεί να συγκρουστεί με τα ξένα οικονομικά και εγχώρια συνδικαλιστικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον τουρισμό στο νησί μας.
Έλληνα εργαζόμενε, η συμμετοχή σου στις τάξεις του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική εγγύηση για να σπάσεις τον αποκλεισμό και την καταπάτηση των δικαιωμάτων σου που βιώνεις τόσα χρόνια μετά την μεταπολίτευση.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Τηλ. 6986954413