Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/7/2012




Διαβάσαμε σε πολλά τοπικά Μ.Μ.Ε. , έντυπα και ηλεκτρονικά,  για μια «διαταγή» του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία θα περιλαμβάνεται πλέον και ο Νομός Κέρκυρας στους νομούς εφαρμογής του περιοριστικού όρου της μη διαμονής των παράνομων μεταναστών (μετά την Αχαΐα και Θεσπρωτία).

Παραμένουμε επιφυλακτικοί με την είδηση αυτή (μάλιστα σε κάποιο τοπικό Μ.Μ.Ε. παρουσιάστηκε ως δελτίο τύπου ) διότι ανατρέχοντας στις ιστοσελίδες, τόσο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης όσο και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., δεν καταφέραμε να βρούμε αυτό το περίφημο δελτίο τύπου .Όλως περιέργως καμία σχετική ανακοίνωση ή δελτίο τύπου δεν υπάρχει ούτε στην προσωπική ιστοσελίδα του κυρίου Υπουργού.

Θα περιμένουμε σχετικές, επίσημες, ανακοινώσεις από τους αρμοδίους φορείς  σχετικά με το θέμα. Εντωμεταξύ ο Πυρήνας μας συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την συλλογή υπογραφών για την έκδοση Υπουργικής Απόφασης περί μη επιτρεπτής διαμονής λαθρομεταναστών και στο νομό της Κέρκυρας.

Σε κάθε περίπτωση η έκδοση μιας οποιασδήποτε διαταγής ή απόφασης δεν θα έχει κανένα νόημα για την τοπική κοινωνία , αν δεν εφαρμοστεί άμεσα και αποτελεσματικά.

Μέχρι να συμβεί αυτό η Κέρκυρα υποδέχεται τον Χανς Γιοακίμ Φούχτελ , ο οποίος θα συναντηθεί με φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ελπίζουμε μετά από αυτές τις συναντήσεις να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα όπως στην Θράκη , όπου οι συζητήσεις για την δημιουργία Ε.Ο.Ζ. παραπέμπουν σε εκχώρηση εθνικών δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζουμε στους τοπικούς άρχοντες μια σοφή ρήση : ''φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας .....''.