Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009

Αλλάζει τακτική το ΠΑΣΟΚ

Κάτι τρέχει εκεί στην οδό Ιπποκράτους και στο ΠΑΣΟΚ αφού κάποιοι έχουν αρχίσει να μαζεύουν τα περί συντριπτικής νίκης και ισχυρής αυτοδυναμίας. Οι γνωστοί παπαγάλοι, πράσινοι αυτή τη φορά, έχουν ξεκινήσει ένα αγώνα δρόμου να πείσουν ότι το τελευταίο χαρτί της Νέας Δημοκρατίας είναι οι φήμες περί των δημοσκοπήσεων που δίνουν κλείσιμο της ψαλίδας και μη αυτοδυναμία.

Ήδη στο ΠΑΣΟΚ, οι πληροφορίες μας λένε ότι επεξεργάζονται δύο σενάρια: Αυτό της «μαζεμένης» νίκης που δεν θα δώσει 150 βουλευτές και το σενάριο της αυτοδυναμία των 151-153 βουλευτών.

Στην πρώτη περίπτωση, λένε οι παπαγάλοι, θα επιδιωχθεί συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ή Οικολόγους (αν μπουν στη Βουλή) και αν δεν προκύψει τίποτε να πάμε σε εκλογές μέσα σε 40 ημέρες.

Το δεύτερο σενάριο θα θυμίζει κάτι από… Νέα Δημοκρατία όπου με την πρώτη στραβή η οριακή αυτοδυναμία θα φαντάζει με γυαλί έτοιμο να σπάσει. Άλλωστε ο Βενιζέλος και οι Βενιζελικοί δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον Γ. Παπανδρέου. Στην περίπτωση αυτό ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, λένε τα σενάρια θα πάει σε νέες εκλογές την άνοιξη με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το γεγονός, πάντως, ότι έχουν αρχίσει να γίνονται νέοι σχεδιασμοί στο επιτελείο του ΠΑΣΟΚ, δείχνει πως κάτι έχει αλλάξει τις τελευταίες δύο ημέρες.

Η στήριξη του Τσίπρα και των Οικολόγων με συνεχείς αναφορές και εμφανίσεις στα κανάλια, οι διαρροές περί πίεσης του ΛΑΟΣ από τη ΝΔ και η υπόθεση της τρομοκρατίας έχουν αλλάξει, έστω κι ελαφρά τις ισορροπίες. Κάποιες δημοσκοπήσεις που έχουν τα κόμματα δείχνουν ότι όλα είναι ρευστά σε ότι αφορά τη διαφορά των δύο κομμάτων και την αυτοδυναμία. Γι’ αυτό και ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αρχίσει να μιλά για ψήφο «πόρτα – πόρτα» και αγώνα διαρκείας.

Φοβούνται ότι την τελευταία εβδομάδα θα ανακάμψει ο Κ. Καραμανλής, θα αυξηθεί η συσπείρωση και το παιχνίδι μπορεί να γίνει ντέρμπι. Μην εκπλαγείτε, λοιπόν, αν δείτε δημοσιεύματα σε εφημερίδες που θα δίνουν όλα τα σενάρια και τις πιθανές εκδοχές της νίκης του ΠΑΣΟΚ.Και κάτι ακόμη: Δεν σας φαίνεται περίεργο που κανάλια όπως το Mega κατά κύριο λόγο, έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία στήριξης του σχεδίου της ΝΔ να φαίνεται ο Καρατζαφέρης ψαλιδισμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους να δείχνουν πιο ισχυροί και έτοιμοι να μπουν στη Βουλή; Επίσης, το γεγονός ότι παίζουν για πολλή ώρα στα δελτία τους την υπόθεση της τρομοκρατίας, η οποία δεν είναι και του επιπέδου 17 Νοέμβρη μήπως έχει να κάνει με την προσπάθεια επαναπατρισμού των παραδοσιακών δεξιών νοικοκυραίων από τον Καρατζαφέρη πίσω στο μαντρί της Ρηγίλλης.Άλλωστε, τους μεγαλοεκδότες και μεγαλοεργολάβους που είναι πίσω από τα ΜΜΕ τους βολεύει η ακυβερνησία ώστε να έχουν το πάνω χέρι και να επιβάλουν πρόσωπα και πολιτικές στο Γ. Παπανδρέου ή όποιον άλλο εκλεκτό θελήσουν να στηρίξουν. Φανταστείτε τη «φαγωμάρα» στο ΠΑΣΟΚ αν ο Γ. Παπανδρέου δεν καταφέρει να κερδίσει καθαρά μια διαλυμένη ΝΔ. Θα αρχίσουν τα όργανα, παράλληλα φυσικά με τα άλλα όργανα στη Ρηγίλλης με τη Ντόρα να περιμένει στη γωνία. Τα διαπλεκόμενα δεν θα στεναχωρούνταν καθόλου για το χάος ώστε να πάμε σε μια κυβέρνηση με την υπόγεια στήριξη των επιχειρηματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.