Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Παπανδρέου: Επανεκκίνηση της οικονομίας


Τριετές θα είναι το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ- σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας- και θα εστιάζεται στους στόχους αιχμής. Δηλαδή, τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και του υπέρογκου δημόσιου χρέους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο Reuters τόνισε ότι θα προτείνει στην Κομισιόν κατά τις διαπραγματεύσεις για τη μείωση του ελλείμματος ένα οικονομικό πρόγραμμα που θα συνδυάζει τη δημοσιονομική εξυγίανση και την τόνωση της οικονομίας.

«Δεν ζητάμε εκπτώσεις, ζητάμε την υποστήριξή τους σε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, που δήλωσε ότι το πακέτο τόνωσης της ρευστότητας που διατέθηκε στις τράπεζες, ύψους 28 δις ευρώ, «απέτυχε».

«Έχουμε δανειστεί περισσότερα από 100 δισ. ευρώ σε έξι χρόνια. Πού έχουν πάει τα λεφτά; Η σπατάλη λόγω της διαφθοράς και του πελατειακού συστήματος είναι ανοιχτή πληγή» είπε ο Γ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε επιπλέον δανεισμό φέτος, εκτός και «αν είναι απολύτως απαραίτητο, αλλά θα πρέπει πρώτα να δούμε την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι δεν θα ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, στις οποίες προχώρησε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά θα εξεταστεί η βελτίωση των όρων για την διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος.

Το Reuters σημειώνει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει πως θα αυξήσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων το 2010, καθώς και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για να ενισχυθεί η οικονομία, ενώ το Δημόσιο «μπορεί να εισπράξει έως και το ένα τρίτο των βεβαιωμένων οφειλών ύψους 31 δις ευρώ, βάσει του τριετούς οικονομικού προγράμματος» του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.