Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Α.Δ.Ε.Δ.Υ Κέρκυρας : Τα «εγκαίνια» του Eμπαιγμού και του Άκρατου Λαϊκισμού

nosokomeio_p








Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Ν. Κέρκυρας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ με αφορμή την παρωδία εγκαινίασης της νέας «ξενοδοχειακής» μονάδας, που στο μέλλον θα στεγάσει το δημόσιο νοσοκομείο του νομού μας ανακοινώνει τα εξής: Το κόψιμο της κορδέλας, του Μαυρογιαλούρου και των πλουσιοπάροχων «Θα», από την εποχή της «ανασυγκρότησης» μέχρι σήμερα επανέρχεται κάθε φορά και με περισσότερη ορμητικότητα και πάθος, που τίποτε πλέον δεν μπορεί να ανακόψει. Πως αλλιώς μπορεί κάποιος να εξηγήσει την απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δένδια να ανακοινώσει πριν από καιρό την ημερομηνία των εγκαινίων του νέου νοσοκομείου. Εγκαίνια που με έκπληξη διαπιστώνουμε πως δε έχουν καμία σχέση με τη λειτουργία του νοσοκομείου, αφού βασικότατα στοιχεία της ολοκλήρωσης και ασφαλούς λειτουργίας του δεν βρίσκονται ακόμη ούτε καν στη φάση του προγραμματισμού. Αλήθεια τι θα εγκαινιάσει ο κ. Δένδιας; Τις ελλείψεις σε προσωπικό (400 εργαζόμενοι λιγότεροι, ενώ δε διαφαίνεται καμιά προοπτική προκήρυξης διαγωνισμού το επόμενο διάστημα); Την έλλειψη ασφαλούς και λειτουργικής πρόσβασης στο χώρο (οδικός κόμβος); Την έλλειψη θέσεων στάθμευσης; Την ελλιπή στεγανοποίηση των υπογείων του κτηρίου; Την έλλειψη ογκολογικού τμήματος και τμήματος εντατικής νεογνών, ή τέλος την παντελή έλλειψη εγκατάστασης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
Τι εγκαινιάζουν τέλος πάντων; Τους τοίχους, τα παράθυρα και τα φώτα; Αυτά είναι εγκαίνια παραπληροφόρησης, επικοινωνιακής τακτικής που δεν είναι ικανά να ξεγελάσουν τους Κερκυραίους πολίτες.
Η πρωτοβουλία αυτή παραπλάνησης της κοινής γνώμης, σε συνδυασμό με τις κινήσεις προγραμματισμού μεταφοράς του τωρινού Νοσοκομείου (παλαιών μηχανημάτων και προσωπικού) μας κάνει να ανησυχούμε, γιατί διαφαίνεται ότι η ολοκληρωμένη κατασκευή και η ανεμπόδιστη λειτουργία ενός σύγχρονου τριτοβάθμιου νοσοκομείου, που έχει ανάγκη ο τόπος μας παραπέμπεται στις καλένδες. Το θλιβερό προνόμιο να είμαστε Μετανάστες Υγείας στον ίδιο μας τον τόπο δυστυχώς συνεχίζεται και θα συνεχίζεται και στο «νέο» Νοσοκομείο.
Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τον τερματισμό του κατήφορου της διαρκούς απαξίωσης και υποβάθμισης της δημόσιας και δωρεάν υγείας στο νομό μας, που είναι αποτέλεσμα της απόλυτης κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Γιατί αυτή η πολιτική δεν μπορεί πια να μας αφήνει αδιάφορους και ασυγκίνητους.
Η συνειδητή υποχρηματοδότηση της κάλυψης των κοινωνικών αναγκών της πλατιάς μάζας του λαού μας (υγεία, παιδεία, κοινωνικό κράτος κ.λπ) προκαλεί εκρηκτικές συνθήκες και αποκτά πλέον χαρακτηριστικά πολιτικής αναλγησίας και αδιαφορίας.
Καλούμε όλους τους Κερκυραίους πολίτες την Κυριακή 27 του Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί στο χώρο του Νέου Νοσοκομείου, στο Κοντόκαλι να αποδοκιμάσουν τις πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες αποχές, να διατρανώσουν την απαίτησή τους για μια αναβαθμισμένη δημόσια και δωρέαν υγεία στο νομό μας, μέσα από:
• Την αναβάθμιση του έργου του νέου νοσοκομείου, ως ενός τροτοβάθμιου νοσοκομειακού συγκροτήματος.
• Την πρόσληψη του προσωπικού, που προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας του νέου νοσοκομείου και των κέντρων υγείας.
• Την πλήρη κάλυψη με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του νέου νοσοκομείου, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες παροχής υγείας σε ψηλό επίπεδο.
Ένα νέο προσκλητήριο συνείδησης καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλους τους Κερκυραίους πολίτες την Κυριακή 27 του Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί για να ενώσουμε τη φωνή μας και να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί: φτάνει πια η κοροϊδία και ο αποπροσανατολισμός. Δώστε μας αυτά που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας. Αυτά που εμείς θεωρούμε και λέμε αυτονόητα και άλλοι θεωρούν παροχές και προσφορές. Απαιτούμε ποιοτική δημόσια και δωρεάν υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.