Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Εντονες αντιδράσεις για αναφορές στελεχών του ΛΑΟΣ κατά της Αριστεράς

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε το περιεχόμενο των αναφορών του Φώτη Γαστεράτου, αντιπρόεδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΛΑΟΣ και πρώην υποψήφιου βουλευτή σε εκπομπή του “Τηλεκέρκυρα”.
Το στέλεχος του ΛΑΟΣ αποκάλεσε την απριλιανή δικτατορία ως “επανάσταση” ”, ζητώντας “να εγκατασταθεί στο χώρο αυτό, ΧΥΤΑ”.
«Οι δηλώσεις αυτές δεν εκφράζουν και δεν έχουν σχέση σε καμία περίπτωση με την πολιτική που πρεσβεύει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και ο κ. Καρατζαφέρης τις καταδικάζει απερίφραστα», δήλωσε στην ΕΡΑ η υπεύθυνη επικοινωνίας του γραφείου του Προέδρου του ΛΑΟΣ, Φωτεινή Παπαλάμπρου η οποία συμπλήρωσε ότι με απόφαση του προέδρου Γιώργου Καρατζαφέρη ο κ. Γαστεράτος παραπέμφθηκε στα όργανα του κόμματος τα οποία θα πάρουν και την τελική απόφαση.
• Τις δηλώσεις Γαστεράτου καταδίκασε και ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Ε. του ΛΑΟΣ Κέρκυρας Βασ. Ζουμίδης.
Αντίδραση από ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ
Οι δηλώσεις του στελέχους του ΛΑΟΣ προκάλεσαν την αντίδραση της Ν.Ε. του ΚΚΕ που σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρει:
Όσο και να προσπαθεί ο ΛΑ.Ο.Σ., έρχονται στιγμές που αποκαλύπτει τα πραγματικό του πρόσωπο. Με το λαϊκισμό και την κούφια ρητορική, που δεν αγγίζει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων του λαού, δεν μπορούν να ξεγελάσουν- να εξαπατούν το λαό και την νεολαία. Η πορεία, η δράση του, η προέλευση των στελεχών του και οι δημόσιες τοποθετήσεις τους δίνουν το στίγμα της ιδεολογίας και των αντιλήψεων του ΛΑ.Ο.Σ”.
Οι δηλώσεις του κ. Γαστεράτου προκάλεσαν την αντίδραση και του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας ο οποίος αναφέρει ότι “πασχίζει ο αρχηγός του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης να πείσει ότι δεν είναι «των άκρων», ότι εκπροσωπεί το «μεσαίο χώρο», ότι εκφράζει απόψεις μετριοπαθείς, απολύτως ενταγμένες στο κατακτημένο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της δημοκρατίας μας. Δεν πείθει.
Εκτίθεται συνεχώς. Αφενός, από τον λαϊκισμό που ο ίδιος εκφράζει με την παρουσία του. Αφετέρου, από την προκλητικότητα των ανθρώπων που έχει μαζέψει στην «πολυκατοικία» του και περιφέρονται στα ΜΜΕ ως εκπρόσωποι και εκφραστές του ΛΑΟΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.