Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Τι συζήτησαν Καραμανλής - Καρατζαφέρης



Η περίφημη συνομιλία του Κώστα Καραμανλή με τον Γιώργο Καρατζαφέρη διεξήχθη τον Φεβρουάριο 2009 στο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει να συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης τού πρότεινε τότε συνεργασία στη Βουλή έως το 2011 και στη συνέχεια κοινή κάθοδο στις εκλογές, με τις πρόνοιες του εκλογικού νόμου Σκανδαλίδη.

Είναι προφανές πως εκτός από το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει η πρόταση για συνεργασία, την οποία κατέθεσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και τελικά απέρριψε ο Κώστα Καραμανλής, οι απαντήσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ ως προς την τακτική που θα ακολουθήσει την επόμενη ημέρα, την 5η Οκτωβρίου δηλαδή, προϊδεάζουν για το εύρος της αντιπαράθεσης εντός της Νέας Δημοκρατίας.

Σημασία, τελικά, δεν έχει το τι λέει ο κ. Καρατζαφέρης, αλλά το τι εννοεί μιλώντας για τον θεσμικό ρόλο του ΛΑΟΣ μετά τις εκλογές ή με την φράση «Θα γίνει μεγάλη κουβέντα την επαύριον των εκλογών». Είναι ακόμη πιο χαρακτηριστική η αποστροφή του, όταν σχολιάζει την μαζική εισβολή «μητσοτακικών» στελεχών στη Ρηγίλλης που παρατηρείται αυτές τις ημέρες. «Είναι η Νέα Δημοκρατία του 1990» δηλώνει ο κ. Καρατζαφέρης προϊδεάζοντας για την επερχόμενη μεγάλη σύγκρουση στο χώρο της παραδοσιακής Δεξιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.