Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Η παράγκα των ΜΜΕ!

Χθες ζήσαμε μαγικές στιγμές! Στιγμές που μπροστά τους ωχριά η ΕΡΤ της δεκαετίας του 1980, ωχριά ακόμα και η δημοσιογραφία χωρών όπως η πρώην Σοβιετική Ένωση και η Αιθιοπία.

Μια απίστευτη προσπάθεια να πειστεί ο κόσμος ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν...
καταπληκτικός, υπέροχος, ηγέτης και κυρίαρχος μετά την επιεικώς μέτρια εμφάνισή του στην ΔΕΘ.

Σε όλες τις ειδήσεις, σε όλα τα ΜΜΕ (κυριολεκτικά σε όλα!!!) ακόμα και στην σοβαρή ΝΕΤ ακούγαμε για το ολοκληρωμένο "σχέδιο" του Γιώργου Παπανδρέου. Ούτε μία απορία, ούτε μία ερώτηση, ούτε έστω ένα σημείο που να χρήζει διευκρίνησης!

Τις τελευταίες 3 μέρες ζούμε σε πλήρη εξέλιξη ένα πολύ καλά δομημένο σχέδιο από τα ΜΜΕ. Προσοχή. Από τα ΜΜΕ. Όχι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ απλά παρακολουθεί και αυτό πολλές φορές αμήχανο τις "αναλύσεις" των μεγαλο-δημοσιογράφων. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες όσοι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν σε πάνελ, άκουγαν και αυτοί αμήχανοι επιχειρήματα υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου, που ούτε οι ίδιοι δεν ήταν έτοιμοι να πουν!!!

Ποιά είναι η στρατηγική της "Παράγκας":

1. Ο Καραμανλής εγκαταλείπει την μάχη.

Προσωπική επίθεση με όλα τα μέσα στον Κ. Καραμανλή για την επικοινωνιακή του εικόνα. Όχι για τα μέτρα που εξήγγειλε. Όχι για τις προτάσεις του. Όχι για τα λάθη που έκανε. Αλλά για την επικοινωνιακή του εικόνα!!!!

Δεν ακούγεται καν, από πουθενά και από κανέναν ότι η νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές σημαίνει 2 δύσκολα χρόνια. Ο προφανής αντιπολιτευτικός λόγος δηλαδή. Ένα επιχείρημα που θα φόβιζε τον κόσμο. Γιατί δεν βολεύει. Γιατί ενισχύει την εικόνα του Καραμανλή. Γιατί τον αναδυκνείει σε ηγέτη. Αντ' αυτού το μόνο που ακούμε και διαβάζουμε είναι ότι η Ν.Δ. διαλύεται, ο Καραμανλής δεν μάχεται, κλπ. Για την ουσία τίποτα!

Ο στόχος είναι προφανής. Ενόψει debate ο κόσμος πρέπει να δει την μονομαχία με αρνητική εικόνα απέναντι στον Καραμανλή. Έτσι εκεί που ο Παπανδρέου έχει το μειονέκτημα, πρέπει στο μυαλό του τηλεθεατή να ξεκινάει ο Καραμανλής με χάντικαπ!

Φυσικά απότερος στόχος είναι να φανεί ότι ο Γ. Παπανδρέου μπορεί να κερδίσει τον Καραμανλή. Κάτι που είναι πεποίθηση των Ελλήνων Ψηφοφόρων.

2. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ηγέτης.

Α. Είναι ο άνθρωπος που πέταξε τον Σημίτη εκτός ψηφοδελτίων. Ο Γιωργάκης, ο γκαφατζής, ο ασυνάρτητος, έγινε ξαφνικά Ηγέτης! στα 54 χρόνια του! Το θέμα Σημίτη "έπαιξε" ως είδηση βέβαια μόλις 1 μέρα. Γιατί τελικά μάλλον κακό έκανε αυτή η κίνηση παρά καλό.

Δεν αναρωτιέστε γιατί ο επί 8 χρόνια, φοβερός Σημίτης, ο άνθρωπος που έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ, ο αγαπημένος των ΜΜΕ ξαφνικά δεν υπάρχει στον χάρτη;

Πρόλαβε βέβαια η MRB να βγάλει γκάλοπ την Κυριακή στην Real News ότι το 42% του ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με το γεγονός ότι ο Σημίτης δεν είναι στα ψηφοδέλτια γι' αυτό και η GPO χθες μας έδωσε την άποψη των πολιτών σε δύο "ουδέτερες" ερωτήσεις. Ποιός φταίει που δεν είναι ο κ. Σημίτης στα ψηφοδέλτια, και αν αυτό θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Το προφανές αν δηλ. οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ συμφωνούν ή διαφωνούν με την εξέλιξη αυτή, ξέχασαν να το ρωτήσουν!!!

Β. Το επόμενο βήμα στην στρατηγική αυτή των ΜΜΕ είναι η κάλυψη στον κ. Παπανδρέου για τον επικεφαλής του Επικρατείας. Καταρχήν ενώ επί μία εβδομάδα καλιεργήθηκε η προσδοκία περί κ. Παπαδήμου, ως ο άνθρωπος - γκουρού που θα βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κρίση, η χθεσινή του άρνηση στον κ. Παπανδρέου δεν ήταν καν πρώτη είδηση στο ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ! Ούτε φυσικά κανείς αναρωτήθηκε τι οδήγησε τον κ. Παπαδήμο να αρνηθεί. Δεν μπορεί την Πέμπτη να ήταν σίγουρος επικεφαλής και την Δευτέρα, μια μέρα μετά τις εξαγγελίες Παπανδρέου στην ΔΕΘ, να αρνείται. Πως όμως να αναρωτηθεί κάποιος δημοσιογράφος κάτι τέτοιο; Ακούγεται κακό...

Αντίθετα σήμερα το πρωί ο κ. Χατζηνικολάου σχολίασε θετικότατα την παντελώς άγνωστη κ. Τζούλια Κλώνη (!!!) ως επικεφαλή στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Η ανανέωση της πολιτικής ζωής γίνεται με την κ. Κλώνη! Ο κ. Χατζηνικολάου έδωσε το στίγμα πρωί-πρωί. Η "τεχνοκράτισα" κ. Κλώνη που έχει γράψει πολλά άρθρα (!!!) για το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη! Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, σε οποιονδήποτε άλλο πλανήτη η επιλογή της κ. Κλώνη ως ηγέτιδας του Ψηφοδελτίου Επικρατείας κόμματος που διεκδικεί την Κυβέρνηση θα προκαλούσε αν όχι θυμηδία, αν όχι αντίδραση, αν όχι απορίες, τουλάχιστον μία αυτοσυγκράτηση στους μεγαλο-δημοσιογράφους. Τουλάχιστον...

Φανταστείτε. Κλώνη αντί Σημίτη. Το ξαναγράφω γιατί ακούγεται απίστευτο. Κλώνη αντί Σημίτη!

Όμως για τα ΜΜΕ η κ. Κλώνη θα φέρει την πολυπόθητη ανανέωση της πολιτικής ζωής στον τόπο! Μαζί με τον κ. Θανάση Τσούρα και 5-6 ηθοποιούς!

3. Ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε τον Καραμανλή στην μάχη της Θεσ/νικης.

Αυτό έδειξαν τα γκάλοπ! Ούτε μία απορία δεν έμεινε στους μεγάλους τηλεπαρουσιαστές από όσα είπε ο κ. Παπανδρέου για την Οικονομία. Μόνο στο δικό μας blog έχουμε γεμίσει σελίδες με ανακρίβειες, απορίες, ερωτηματικά, αντικρουόμενες εξαγγελίες. Όμως για τα ΜΜΕ ο κ. Παπανδρέου είναι ο Ομπάμα της Ελλάδας!!! Ακόμα και όσα είπε ο κ. Αλμούνια ήταν ανάξια σχολιασμού! Ο Γιώργος Παπανδρέου θα λύσει όλα τα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας σε 100 μέρες!!! Την ίδια ώρα θέματα όπως ο ΟΤΕ η Ολυμπιακή, ο ΟΛΠ και κυρίως ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης εξαφανίζονται!

4. Το ΠΑΣΟΚ θα πάρει αυτοδυναμία.

Και μάλιστα άνετη! Άσχετα αν σε όλα τα γκάλοπ έχει ήδη συσπείρωση 90% και ποσοστά που φτάνουν μόλις το 35-36% ενώ χρειάζεται το λιγότερο 41%! Άσχετα αν υπάρχουν ακόμα 15-18% αναποφάσιστοι που σε μεγάλη πλειοψηφία προέρχονται από την Ν.Δ. Άσχετα αν στο δείγμα υπολογίζουν μόνο όσους δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν ενώ αυτοί που σήμερα 20 μέρες πριν τις εκλογές δηλώνουν ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν προέρχονται σε συντριπτική πλειοψηφία από την Ν.Δ. Άσχετα αν το 25% των πολιτών αποφασίζει τι θα ψηφίσει την τελευταία εβδομάδα όπως τόσα χρόνια οι ίδιοι οι αναλυτές μας λένε. Άσχετα αν έπονται 2 debate.

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ. Αποτελούν την στρατηγική των ΜΜΕ. Γι' αυτό και βλέπουμε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να είναι μπερδεμένοι.

Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα μέχρι τις εκλογές.

Θα κάνω μία πρόβλεψη μόνο. Στο debate ο Γ. Παπανδρέου θα κερδίσει κατά κράτος τον Κ. Καραμανλή. Ότι και να γίνει στο debate, ότι και αν δούμε, ό,τι και αν πουν οι 2 πολιτικοί αρχηγοί, ο μεγάλος νικητής θα είναι από τώρα ο Γ. Παπανδρέου. Είναι προαποφασισμένο. Αυτό θα μας πουν όλοι. Δημοσιογράφοι, αναλυτές, επικοινωνιολόγοι, ερευνητές. Είναι από τώρα αποφασισμένο το αποτέλεσμα 2 εβδομάδες πριν γίνει η συζήτηση των 2 πολιτικών αρχηγών. Έτσι εξηγείται άλλωστε και η συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου. Μόνο έτσι...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.