Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Ορχήστρα "Νταβατζήδων"

Σε πραγματικό κρεσέντο παραπληροφόρησης έχει εξελιχθεί η καθημερινή ενημερωτική ζώνη των media και των συγγενών τους φυλλάδων. Με πατερίτσες τους "έγκυρους" εκλογολόγους-γκαλοπατζήδες - ναι αυτούς που έδιναν πριν τις ευρωεκλογές 7 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ - έχουν εξαπολύσει ένα «νυν υπέρ Γιωργάκη» αγώνα.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, μετά από μια, καθομολογουμένως, μέτρια παρουσία του Γιωργάκη στη Θεσσαλονίκη, με διάτρητα, και αποδομηθέντα εντός εικοσιτεραώρου, οικονομικά μέτρα (στο όριο του γελοίου ενίοτε), με τον Αλμούνια να τραβάει διακριτικά το αυτί των «λαϊκιστών» και τον Καραμανλή να «αποστειρώνει» τα ψηφοδέλτια της ΝΔ από κάθε λογής «ρύπους», αυτοί να αποβλακώνουν τον κόσμο, «γλύφοντας» ασύστολα εκεί που παλιά «δάγκωναν».

Ήταν δε τέτοια η υπερβολή της προπαγάνδας τους χθες, που και οι καλεσμένοι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ένοιωθαν άβολα και σχολίαζαν μόνο τα απαραίτητα αδυνατώντας να ανταγωνιστούν σε αντι-Καραμανλικό μένος τους ευγενείς οικοδεσπότες των. Από την άλλη ένας απονήρευτος τηλεθεατής θα πίστευε πως η ΝΔ οδηγείται σαν πρόβατο επί σφαγή, σε μια νέα πολιτική «Ριζούπολη».

Στη περίπτωσή μας μάλλον θα πρέπει να ισχύσει η συμβουλή των Θεών προς τον Οδυσσέα όταν επρόκειτο να διασχίσει το στενό των Σειρήνων: «Φορέστε ωτοασπίδες και αγνοείστε την προπαγάνδα των νταβατζήδων και των τζουτζέδων τους καθώς και τα καλέσματα των σειρήνων του λαϊκισμού.»

Η δημοκρατία, ευτυχώς, δεν ευδοκιμεί στην λάσπη των πάνελ…Η δημοκρατία για να ανθίσει απαιτεί την συνειδητή συμμετοχή όλων μας στις εκλογές της 4η Οκτωβρίου, με σκέψη, κρίση και σοβαρότητα, μακριά από τις κραυγές του λαϊκισμού και τις παγίδες της πρόσκαιρης ευδαιμονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.