Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

Προσκλητήριο ενότητας ή αγωνίας;

Όταν στις 20.25 ο Γ. Παπανδρέου εκφώνησε το «προγραμματισμένα αυθόρμητο» διάγγελμα ενότητας, έπιασε εξαπίνης όχι μόνο τους παρουσιαστές των κεντρικών δελτίων ειδήσεων (ακόμα και το Mega), αλλά και πολλούς από τον ευρύτερο κύκλο των συνεργατών του.

Όπως γράψαμε προηγουμένως ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε το διάγγελμα αυτό για να «καλέσει σε συνεννόηση όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου προκειμένου να συζητηθούν τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν πράξη», στις 5 Οκτωβρίου.

Τι ήταν όμως αυτό που οδήγησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καλέσει σε συνεργασία όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ξαφνικά , την ίδια ώρα που σύσσωμα τα στελέχη του έκαναν λόγο για ξεκάθαρη αυτοδυναμία

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του antinews, λίγες ώρες πριν, ο κ. Παπανδρέου είχε στα χέρια τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Δεν μάθαμε τι λένε οι δημοσκοπήσεις αυτές, αλλά και να το μαθαίναμε δεν θα το αποκαλύπταμε για τους γνωστούς λόγους.

Θα επισημάνουμε μόνο ότι την ίδια ώρα στο Alter ο κ. Καραμανλής δήλωνε ότι η κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είναι «θεωρητικά» δυνατή.

Και ότι λίγα λεπτά νωρίτερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter ο Μ. Παπαϊωάννου, μίλησε γενικά και αόριστα για οργανωμένους κύκλους που θέλουν τη χώρα σε ακυβερνησία, αφήνοντας υπονοούμενα για αγαστή συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τα άλλα το εσπευσμένο του διαγγέλματος φάνηκε στην πλημμελώς προετοιμασμένη παρουσία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, κάτι που αποτυπώθηκε στη ροή του προφορικού του λόγου. Προφανώς το άγχος για τη κατάληψη της εξουσίας συνεχίζει να είναι πολύ κακός σύμβουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.