Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

«Ταξίδι στα Άδυτα του Σύμπαντος» στο Μουσείο Μπενάκη

Ακούστε τη «Μουσική των Πλανητών» αγγίξτε μια Μαύρη Τρύπα,
δείτε τρισδιάστατη μια Σκουληκότρυπα,
θαυμάστε το αντίγραφο ενός πραγματικού διαστημόπλοιου
και άλλα πολλά σε μια ξεχωριστή βραδιά στο Μουσείο Μπενάκη την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου
Εκλεκτοί επιστήμονες, διάσημοι συγγραφείς και καλλιτέχνες θα σας κρατήσουν συντροφιά σε ένα Ταξίδι στα Άδυτα του Σύμπαντος.

Μουσείο Μπενάκη, Αμφιθέατρο οδ. Πειραιώς
Τετ. 30 Σεπτεμβρίου 2009, 5μμ-11μμ

Το «Ταξίδι στα Άδυτα του Σύμπαντος» πραγματοποιείται στο Πλαίσιο του διεθνούς εορτασμού του 2009 ως Παγκοσμίου Έτους Αστρονομίας (ΙΥΑ 2009). Οργανώνεται από την Δρ. Ελένη Χατζηχρήστου και το Γαλλικό Ινστιτούτο, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Εθνικής Επιτροπής IYA 2009 και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και περιλαμβάνει Ομιλίες για το κοινό, Έκθεση, Μουσική Συναυλία και Προβολές.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή από 5μμ έως 11μμ. Ανάμεσα στα εκθέματα ο επισκέπτης θα απολαύσει φαντασμαγορικές εικόνες των πιο απόμακρων αντικειμένων του Σύμπαντος, τριδιάστατες μαύρες τρύπες, πλανητικά νεφελώματα και σκουληκότρυπες, ένα ακριβές μοντέλο της διαστημοσυσκευής Cassini που στάλθηκε στον Κρόνο και τους δορυφόρους του και πολλά ακόμη.

Στο Α’ Μέρος της εκδήλωσης που θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (6μμ-9μμ), εκλεκτοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Jean-Pierre Lebreton, Arthur Miller, Fiorella Lavado, Γιάννης Μπιτσάκης) θα μας ταξιδέψουν στα άδυτα του Σύμπαντος με εντυπωσιακές παρουσιάσεις όπως: «Από τη Γη στο Ηλιακό Σύστημα», «Στο Χωνευτήρι της Φύσης», «Ταξίδι Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους», «Μηχανισμός των Αντικυθήρων: ένας Αρχαίος Αστρονομικός Υπολογιστής που δεν Ήρθε από το Διάστημα».

Το Β’ Μέρος της εκδήλωσης (9μμ-10.30μμ) εξερευνά τη σχέση της Αστρονομίας με την Τέχνη και παρουσιάζει Συναυλία για δύο Πιάνα με παράλληλη προβολή σε γιγαντο-οθόνη οπτικών εφέ βασισμένων σε εικόνες του Σύμπαντος, καθώς και Προβολή της Ταινίας “Titan–A Place Like Home?”, βραβευμένης στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών (Αθήνα 2008):

Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Σκοποί της Εκδήλωσης:

* Ανάδειξη της αστρονομίας και της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, στα πλαίσια του διεθνούς εορτασμού IYA 2009 – Προσέγγιση της επιστήμης της αστρονομίας από το πλατύ κοινό.
* Συμμετοχή και Ηγετικός ρόλος της Γαλλίας σε διαστημικά προγράμματα της ESA.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.