Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009

Κ. Καραμανλής: Κούφια λόγια οι υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ

Κούφια λόγια» και «ακάλυπτες επιταγές» χαρακτήρισε τα όσα υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την αποψινή ομιλία του στη Λιβαδειά.

Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ανευθυνότητα, επισημαίνοντας πως «πήραν το χρέος το 1981 λιγότερο από 2 δισ. ευρώ και το παρέδωσαν το 2004, 200 δισ. Οι τόκοι μόνο είναι 1 δισ. ευρώ το μήνα και αυτή είναι η βασική αιτία αύξησης των ελλειμμάτων τα τελευταία χρόνια. Ας μην ψάχνουν για συνένοχους, ας μην παριστάνουν τους καταγγέλλοντες».

Ανέφερε ακόμη ότι δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μιλά για έλλειμμα και να μοιράζει υποσχέσεις, ενώ εκτίμησε ότι θα μπουν νέοι φόροι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα πλήξουν την ανάπτυξη και χαρακτήρισε «περίεργα αυτά που λένε για φόρους σε επιχειρήσεις, τάχα της Εκκλησίας».

Σημείωσε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ μιλά για επανακρατικοποιήσεις αλλά δεν εξηγεί που θα βρει τους πόρους, καθώς και ότι αμφισβητεί μεγάλες ενεργειακές συμφωνίες χωρίς να εξηγεί το γιατί.

«Δεν παρουσιάζουν καμία πρόταση, δεν είναι έτοιμοι για τίποτα, είναι ανέτοιμοι. Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι κενό και το κενό σημαίνει περιπέτεια» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επιτέθηκε δε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, κατηγορώντας τον ότι αποφεύγει το διάλογο και τις πρόσωπο με πρόσωπο συνεντεύξεις με δημοσιογράφους.

«Είναι πρωτάκουστη η πρακτική αυτή. Αποφεύγει γιατί υπάρχουν ερωτήματα που δεν μπορεί να απαντήσει» υποστήριξε ο κ. Καραμανλής και αναρωτήθηκε: «Πού θα βρει τα πάνω από 10 δισ. ευρώ που στοιχίζουν οι ανεύθυνες υποσχέσεις και παροχές; Οι παροχές αυτές δεν θα εκτινάξουν το έλλειμμα και το χρέος; Η χώρα δεν θα μπει σε περιπέτεια; Η πλήρης απουσία σχεδίου και η αδυναμία λήψης δύσκολων αναγκαίων αποφάσεων δεν θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε σκληρά μέτρα;».

Υπογράμμισε δε εκ νέου ότι κρίνονται οι αντοχές της οικονομίας στο διάστημα που ακολουθεί και πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Παρουσίασε δε τις προτάσεις του για μείωση δαπανών, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών.

«Είπαμε όλη την αλήθεια τους πολίτες, καταθέσαμε πλήρες σχέδιο για το αύριο και το χρονοδιάγραμμα. Θέλουμε να ξέρουν οι πολίτες τις δυσκολίες και τις δυνατότητες της οικονομίας. Θέλουμε να μην χαθεί χρόνος. Αν δεν πάρουμε σήμερα τα αναγκαία μέτρα, τα προβλήματα θα διογκώνονται, οι συνέπειες θα είναι αβάσταχτες. Θέλουμε να είμαστε στους νικητές του 2011» ανέφερε, τονίζοντας ότι «μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια δυναμική επανεκκίνηση».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να πάρουν τις εξελίξεις στα χέρια τους και να μην χαρίσουν, ούτε να σπαταλήσουν καμία ψήφο, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πικρίες και δεύτερες σκέψεις, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του για τη νίκη της ΝΔ.

«Η συσπείρωσή μας είναι πια απτή πραγματικότητα, αυτό το μήνυμα πήρα απ’ όπου πέρασα», ανέφερε.

«Είμαι και θα είμαι στην πρώτη γραμμή των κοινών μας αγώνων. Απευθύνομαι σε όλους αυτούς που δώσαμε κοινές μάχες, ο αγώνας αυτός είναι αγώνας της παράταξης των εθνικών επιλογών, δεν χωρούν δεύτερες σκέψεις αυτή τη στιγμή. Καμία ψήφος χαμένη, καμία ψήφος σπαταλημένη. Μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.