Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Άλλαξαν τα δεδομένα του προεκλογικού αγώνα;

Η αναγκαστική (κοινή) παραδοχή των προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ εφημερίδων – δηλαδή …όλων, σχεδόν – ότι η χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση των «έξι», έληξε «χωρίς κάποιον (εμφανή) νικητή ή ηττημένο» αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι ο μεγάλος χαμένος του χθεσινού debate είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Το γεγονός άλλωστε ότι όλες επικεντρώνονται σε προσπάθειες αποδόμησης της παρουσίας Καραμανλή και όχι στην προβολή αυτών που είπε ο Παπανδρέου αποδεικνύει ποιος είναι ο νικητής στην μεταξύ τους αναμέτρηση και ποιος ο χαμένος.

Το πιο καταπληκτικό από όλα είναι το ΕΘΝΟΣ που σπεύδει να γράψει: «Άσφαιρος εμφανίστηκε ο Κ. Καραμανλής στη χθεσινή τηλεμαχία των «6», η οποία – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις – δεν φάνηκε να ανατρέπει τα έως τώρα (προ)εκλογικά δεδομένα. Με αέρα πρωθυπουργού και σίγουρος για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου».

Η φράση «δεν φάνηκε να ανατρέπει τα έως τώρα (προ)εκλογικά δεδομένα» είναι όλα τα λεφτά. Κάποιοι φοβούνται ότι μπορεί και να άλλαξαν;

Πολύ γέλιο βγάζει και ο πρωτοσέλιδος τίτλος των ΝΕΩΝ: «Χωρίς νοκ – αουτ». (πάλι καλά δηλαδή που δεν βγήκε νοκ- αουτ ο αρχηγός).

Ενώ το ΒΗΜΑ προβάλει σήμερα την προχθεσινή συνέντευξη του Καραμανλή στη ΝΕΤ που μεταξύ άλλων τονίζει: «Δεν δίνω δαχτυλίδια και αναλαμβάνω προσωπικό κόστος»

Δεν ξέρουμε (ακόμα) τι δείχνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις, αλλά είναι γεγονός ότι στην βάση της ΝΔ ο κόσμος αναθάρρησε. «Ο εκλογικός αγώνας για τον κόσμο τώρα ουσιαστικά τώρα αρχίζει» έλεγε το πρωί έμπειρος πολιτικός παράγοντας σημειώνοντας ότι «το debate τάραξε τα νερά της λαϊκής αδιαφορίας και ο κόσμος αρχίζει τώρα να καταλαβαίνει τι γίνεται».

Θα σημειώσουμε οτι στην εντύπωση αλλαγής των μέχρι σήμερα δεδομένων του προεκλογικού αγώνα συμβάλλει η καλή εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα που σημαίνει ίσως οτι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρατεί τα ποσοστά του και η απογοητευτική εμφάνιση Καρατζαφέρη που ενισχύει τις προσδοκίες των γαλάζιων

Η συνέχεια λοιπόν αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.