Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Επίσκεψη στις Δικαστικές Υπηρεσίες, στον ΟΑΕΔ, στην Επιθεώρηση Εργασίας και στα ΚΕΠ του Δήμου Κερκυραίων, πραγματοποίησε η Άντζελα Γκερέκου

Επίσκεψη στις Δικαστικές Υπηρεσίες, στον ΟΑΕΔ, στην Επιθεώρηση Εργασίας και στα ΚΕΠ του Δήμου Κερκυραίων, πραγματοποίησε η υποψήφια Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις με τους εργαζόμενους σχετικά με τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για πλήθος ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία των υπηρεσιών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της με εργαζόμενους των Δικαστηρίων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, το σοβαρό ζήτημα των κτιριακών εγκαταστάσεων, η κατάσταση των οποίων υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η πολυετής καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του Νέου Δικαστικού Μεγάρου, αλλά και το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού η οποία μοιραία οδηγεί, όπως επεσήμαναν οι εργαζόμενοι, στην καθυστέρηση απονομής Δικαιοσύνης. Από την πλευρά της, η κα Γκερέκου επανέλαβε τη δέσμευση της ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ολοκλήρωση και τη λειτουργία ενός τόσο αναγκαίου και ζωτικού έργου για την Κέρκυρα που θα συμβάλλει στην απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης στο νομό.
Στη συνέχεια η κα Γκερεκου επισκέφθηκε το παράρτημα Κέρκυρας του ΟΑΕΔ όπου οι εργαζόμενοι με σύμβαση εργασίας stage, εξέφρασαν την αγωνία τους για το εργασιακό τους μέλλον. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους 13 από το σύνολο 48 εργαζόμενων οι οποίοι υπόκεινται σ’αυτό το εργασιακό καθεστώς, παρά το γεγονός ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού, όπως υποστήριξαν οι ίδιοι. Από την πλευρά της, η κα Γκερέκου συμφώνησε πλήρως με την αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία, ενώ ανέλυσε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την απασχόληση όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται «η κατάργηση των κομματικών εκβιασμών των stage, η παροχή κίνητρων για πρόσληψη των νέων, με γενναίο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών τους εισφορών για τέσσερα χρόνια».
Επίσης, η κα Γκερέκου συναντήθηκε και με τους εργαζόμενους του Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιόνιων Νήσων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, όπου για άλλη μια φορά ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης του. Γεγονός αδιαμφισβήτητο, καθώς η εν λόγω υπηρεσία διαθέτει μόλις τρεις επιθεωρητές, αριθμός πολύ μικρός για να μπορέσουν να ασκήσουν όχι μόνο προληπτικούς αλλά και κατασταλτικούς ελέγχους, δεδομένων των πολλών καθημερινών καταγγελιών που φθάνουν στην υπηρεσία, από το σύνολο του νομού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πλήρους αποδιάρθρωσης της υπηρεσίας, αποτελεί το γεγονός ότι εξαιτίας της έλλειψης οδηγού, οι επιθεωρητές αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους, μεταβαίνοντας στον χώρο ελέγχου.
Για όλα τούτα, σημείωσε η κα Γκερέκου, στα μέτρα των 100 πρώτων ημερών της νέας κυβερνησης του Γ. Παπανδρέου, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η άμεση ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, με στόχο τον έλεγχο και την εφαρμογή του οχτάωρου, των υπερωριών, της κανονικής άδειας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Σε κάθε περίπτωση, η ενίσχυση και η αναδιάρθρωση των δημόσιων υπηρεσιών, στο σύνολο τους, αποτελεί βασική προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ, ώστε να σταματήσει επιτέλους η καθημερινή ταλαιπωρία των υπαλλήλων και βέβαια των πολιτών, σημείωσε η κα Γκερέκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.