Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Καραμανλής : Εθνική υπόθεση οι αγωγοί

Σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά κατά του Γιώργου Παπανδρέου, για τη στάση του στο θέμα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από την Αλεξανδρούπολη.

Στην πόλη όπου θα είναι οι κεντρικές εγκαταστάσεις του αγωγού (όταν και εφόσον αυτός ολοκληρωθεί), ο πρωθυπουργός επιχείρησε να δώσει διαστάσεις εθνικής υπόθεσης στην «πολιτική των αγωγών» χαρακτηρίζοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ «ακατανόητη».

Αναφερόμενος στις διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες που πέτυχε η Ελλάδα, ο κ. Καραμανλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε δύο από αυτές, τις οποίες χαρακτήρισε «σημαντικές κατακτήσεις για τον Έβρο»: Τον αγωγό φυσικού αερίου Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας και τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Περιγράφοντας τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, είπε ότι το έργο θα γίνει με τη συμμετοχή των τοπικών Αρχών και των παραγωγικών δυνάμεων, θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, ενώ τα ετήσια έσοδα περίπου 35 εκατ. δολαρίων το χρόνο θα παραμένουν στη Θράκη.

O κ. Καραμανλής χαρακτήρισε την Οικονομία ως το μεγάλο διακύβευμα αυτών των εκλογών, και την «πιο πιεστική, πιο επείγουσα εθνική υπόθεση», όπως είπε. Παράλληλα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για έλλειψη σχεδίου και καθαρών θέσεων και πως μιλάει με υπονοούμενα.

«Και ένα από τα υπονοούμενα αυτά, είναι σαφές: αύξηση των φόρων», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής απηύθυνε μήνυμα προς τη γειτονική Τουρκία να πάψει να καλύπτει τους σύγχρονους δουλεμπόρους, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τις υποχρεώσεις της γείτονος και στο Κυπριακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.