Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Αδιάβαστοι στη Νέα Δημοκρατία ακόμα και σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας- Δηλώσεις της Λούκα Κατσέλη για υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ., Γ. Κουμουτσάκου για την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την προστασία από την υπερχρέωση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για την προστασία από την υπερχρέωση εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αποδεικνύεται ότι δεν παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ότι δεν συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο που πραγματοποιείται για τα σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα που υπάρχουν.

Ενημερώνουμε τον κ. Κουμουτσάκο ότι:

- Η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ «Ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών» είχε τεθεί ήδη από τον Απρίλιο του 2009 σε δημόσια διαβούλευση με οικονομικούς, κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, μεταξύ των οποίων η ΟΚΕ, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η Τράπεζα της Ελλάδος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, καθώς και οργανώσεις προστασίας των καταναλωτών.
- Όλοι οι φορείς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ για διαβούλευση με εξαίρεση την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, που δεν θεώρησε σκόπιμο να συμμετέχει στη διαβούλευση.
- Κανένας φορέας δεν εξέφρασε αντίρρηση επί της αρχής για την εισαγωγή της πρότασης νόμου στη χώρα μας. Ενδεικτικά η ΟΚΕ ανέφερε: «η υπό κρίση Πρόταση Νόμου αξιολογείται θετικά ως πρωτοβουλία ανάδειξης ενός πραγματικού προβλήματος και ενός αντίστοιχου κενού της ελληνικής νομοθεσίας...». Ακόμα και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών δεν αμφισβήτησε επί της αρχής την αναγκαιότητα του θεσμού.
- Η πρόταση νόμου κατατέθηκε τελικά στη Βουλή στις 22 Ιουλίου 2009.

Η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ «Ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών», καθώς και οι προτάσεις μας για την προστασία των καταναλωτών από τις καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών, θα είναι από τις πρώτες που κατατεθούν από τη νέα κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.