Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Express μετατάξεις και διορισμοί

Express μετατάξεις και διορισμοί

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2009, 21:27



Όσο και αν ακούγεται παράξενο, όσο και αν είναι απίστευτο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έλαβε την απόφαση να βολέψει δύο δικούς του ανθρώπους τη 2α Σεπτεμβρίου και κατάφερε να δημοσιεύσει την απόφαση αυτή στο Φύλλο της Κυβερνήσεως την ίδια ημέρα. Πρόσκειται για ρεκόρ Guinness, που καταδεικνύει πως το μόνο που λειτουργεί άψογα στην Ελλάδα είναι το πολιτικό ρουσφέτι.

Στο ΦΕΚ με αριθμό Φύλλου 702, τεύχος 3, της 2ας Σεπτεμβρίου 2009, σελ. 7.770 και με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας, κ. Α. Καλογερόπουλου, μετατάσσεται ο Μπεχράκης Νικόλαος. Τα υπόλοιπα είναι βεβαίως λεπτομέρειες. Η ουσία είναι πως, κυριολεκτικώς εντός 24 ωρών, ο υπουργός αποφασίζει για ένα ρουσφέτι, ο γενικός του γραμματέας υπογράφει και το ρουσφέτι τυπώνεται, ναι τυπώνεται, στο Φύλλο της Κυβερνήσεως την ίδια ημέρα. Την προηγούμενη, με ημερομηνία 1η Σεπτεμβρίου 2009, στο υπ’ αριθμόν 698 ΦΕΚ, ο κ. Αβραμόπουλος, ομού μετά του υφ. Εσωτερικών, κ. Νάκου, υπογράφουν μετάταξη ενός οδοντιάτρου, ονόματι Σταύρος Πεντέας.

Θα διερωτηθεί ο πολίτης τι στο καλό έπιασε τον κ. Αβραμόπουλο, τον κ. Καλογερόπουλο και τον κ. Νάκο, να μετατάσσουν μετά σπουδής υπαλλήλους. Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή. Μετά από ένα εικοσιτετράωρο, ο Κώστας Καραμανλής θα προκήρυσσε πρόωρες εκλογές. Οι ελπίδες να τις κερδίσει, ήταν εξαρχής μηδαμινές. Οι υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς θα έπρεπε, εντός ολίγων εικοσιτετραώρων, να τελειώσουν με τις δικές τους εκκρεμότητες. Κάθε ρουσφέτι σημαίνει ψήφους. Κάθε ψήφος σημαίνει εκλογή.

Υπόθεση Δένδια

Το ΦΕΚ αρ Φύλλου702 της 2ας Σεπτεμβρίου 2009, στις τελευταίες σελίδες κρύβεται άλλος ένας «θησαυρός». Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, διορίζονται 129 άτομα ως δόκιμοι υπάλληλοι προς πλήρωση οργανικών θέσεων του κλάδου φύλαξης των Καταστημάτων Κράτησης. Δόκιμοι δεσμοφύλακες δηλαδή.

Η απόφαση βεβαίως είχε ληφθεί δύο μήνες νωρίτερα στις 17 Ιουλίου, αλλά ο Υπουργός λογικά σκεπτόμενος έσπευσε να δημοσιεύσει απόφαση και ονόματα, ένα εικοσιτετράωρο πριν ο πρωθυπουργός του προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. Ο κ. Δένδιας απλά ενήργησε με την λογικής όλων των συναδέλφων του υπουργών.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή φόρτωνε την κρατική μηχανή με προσλήψεις. Άλλωστε δεν θα ήταν η δική του κυβέρνηση που θα διαχειριζόταν την κατάσταση την επόμενη ημέρα των εκλογών. Τουλάχιστον αυτήν την εικόνα κατεδείκνυαν την 2α Σεπτεμβρίου οι Δημοσκοπήσεις τις οποίες διαβάζει και ο κ. Δένδιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.