Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ποιά είναι η υποψήφια βουλευτής ΑΪΣΕΛ ΖΕΪΜΠΕΚ της ΝΔ στον νομο ξανθης.

«οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης πρέπει να ψηφίσουν Τούρκο υποψήφιο» και «το Μειονοτικό είναι πρόβλημα ελληνοτουρκικό που πρέπει να λυθεί με διμερείς συνθήκες». «Τιμή μου που είμαι Τουρκάλα» «Οταν ήμουν φοιτήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο έτυχε να έχω πάρα πολύ καλούς καθηγητές. Ενας από αυτούς ήταν και ο κ. Αλέξης Ηρακλείδης. Την ώρα λοιπόν που καθηγη τής και φοιτητές συζητούσαμε, ένας συμφοιτητής μου με ρώτησε αν είμαι Τουρκάλα ή Ελληνίδα. Ο κ. Ηρακλείδης λοιπόν δεν με άφησε να απαντήσω, λέγοντας πως ήταν η πιο βλακώδης ερώτηση που είχε ακούσει. Σήμερα, λοιπόν, λέω πως είμαι Τουρκάλα και είναι τιμή για εμένα. Η ταυτό- τητά μου άλλωστε είναι γνωστή στην Ξάνθη».
Αυτή τη φορά, όπως εξηγεί η κυρία Ζεϊμπέλ, η υποψηφιότητά της προέκυψε ύστερα από συνάντηση που είχε με τον γραμματέα της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Ζαγορίτη λέγοντας συγκεκριμένα: «Με ήξερε, μια και μου είχε προτείνει να είμαι υποψήφια και το 2007. Με ξανακάλεσε στογραφείο του πριν από λίγες εβδομάδες και μου ξανάκανε πρόταση. Αυτή τη φορά δέχτηκα, μια και οι όροι ήταν καλύτεροι». Οροι όμως που δεν έχουν να κάνουν με ιδεολογική ταύτιση, καθώς όπως η ίδια σημειώνει: «Για μένα δεν υπάρχουν κόμματα, υπάρχει μόνο η μειονότητα και η μειονότητα είναι υπεράνω των κομμάτων». «Θα πρέπει να επιλυθούν επιτέλους τα προβλήματα που θέτει συνεχώς η Ελλάδα για την τουρκική ταυτότητά μας. Το συγκεκριμένο πρόβλημα, πέρα από τους μειονοτικούς βουλευτές, πρέπει να το συζητήσουν μεταξύ τους η Ελλάδα και η Τουρκία. Το Μειονοτικό είναι θέμα ελληνοτουρκικό. Η ταυτότητά μας είναι τουρκική και τα μεγάλα μας προβλήματα θα πρέπει να συζητηθούν και να επιλυθούν σε επίπεδο διμερών σχέσεων».
Ωστόσο, αν και θεωρεί πως η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει τη δήθεν «εθνική τουρκική ταυτότητα» της μειονότητας, η ίδια αναστατώνεται όταν ακούει για Πομάκους. Επιχειρώντας μάλιστα να εμφανίσει ως τρελούς όσους αυτοπροσδιορίζονται Πομάκοι, τονίζει πως «υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να τους αποκαλούμε ελέφαντες».

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΙΟΥΛ ΚΑΡΑΧΑΣΑΝ ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΔ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΕΛ ΖΕΙΜΠΕ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.