Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

"Πυρ” Θ. Γουλή κατά ΠΑΣΟΚ για αντιαγροτική πολιτική - ΜΕ COPY/PASTE ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ Κ.Κ.Ε.?

"Πυρ” Θ. Γουλή κατά ΠΑΣΟΚ για αντιαγροτική πολιτική


Κριτική σε Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. άσκησε το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Θ. Γουλής στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα. Ειδικότερα για το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι “ετοιμάζει νέο συντριπτικό κτύπημα στους φτωχούς αγρότες”.
Το στέλεχος του ΚΚΕ ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:
“Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. χρησιμοποιούν προεκλογικά τις υποσχέσεις και τα ρουσφέτια. Μετά τις εκλογές βέβαια τα ξεχνούν. Κλασικό παράδειγμα η μονιμοποίηση των 250.000 συμβασιούχων που υποσχέθηκε η Ν.Δ. το 2004 και επί 5,5 χρόνια μονιμοποίησε μόνο 50.000... Οι υποσχέσεις και τα ρουσφέτια του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 2000 και το 2004 που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Οι ηγεσίες και των δύο κομμάτων κάνουν εμπόριο ελπίδων. Προσπαθούν να παραπλανήσουν τον εργαζόμενο κόσμο με ψεύτικες υποσχέσεις και εκβιαστικά διλήμματα Ιδιαίτερα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κρύβει την πραγματική πολιτική του.
Επί παραδείγματι:
Είπε ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι θα ενισχύσει το αγροτικό εισόδημα. Στην πραγματικότητα όμως με την αναθεωρημένη ΚΑΠ που την υπόγραψε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 2003 και την υλοποιεί η Ν.Δ.
• Έπεσαν οι τιμές των αγροτικών προϊόντων
•Ανέβηκε το κόστος παραγωγής (λιπάσματα κ.λ.π.)
• Μειώθηκαν οι επιδοτήσεις πάνω από 30% σε σχέση με το 2003 - 2004. Τώρα τα επιτελεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ετοιμάζουν νέο συντριπτικό κτύπημα στους φτωχούς αγρότες. Το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ που έχει την πλειοψηφία το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προτείνει στην κυβέρνηση της ΝΔ 2 βαθιά αντιδραστικά αντιαγροτικά μέτρα.
α) Οι επιδοτήσεις να απευθύνονται στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες πράγμα που σημαίνει ότι πάνω από τους μισούς φτωχούς και μεσαίους αγρότες, δηλαδή πάνω από 400.000 ( στο νομό μας πάνω από 7.000) κινδυνεύουν να πεταχτούν εκτός κάθε επιδότησης από το 2010.
β) Η ΠΑΣΕΓΕΣ προτείνει να κοπούν από το 2010 όλες οι επιδοτήσεις μέχρι 200 ευρώ. Φαίνονται διατεθειμένοι να δεχτούν μέχρι 400 ευρώ.
Πρόκειται για 168.000 φτωχούς αγρότες - συνταξιούχους και εργατο- αγρότες ή μικροεπαγγελματίες.
Πρόκειται για βαθιά αντιδραστικό μέτρο που χτυπάει τους αδύναμους. Αυτή είναι λοιπόν η πραγματική πολιτική του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Αυτή η επικίνδυνη εξέλιξη για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους μπορεί να εμποδιστεί, να ανακοπεί με την λαϊκή ψήφο. Γι΄ αυτό πρέπει να αποδυναμωθούν και Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., να ενισχυθεί αποφασιστικά εκλογικά το Κ.Κ.Ε. πανελλαδικά και τοπικά, να εκλέξει ξανά κομμουνιστή βουλευτή στη Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.