Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Αντί για τον Παλαιοκώστα έπιασαν τον Μπονάνο

Συναγερμός σήμανε στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία με τη σύλληψη του 72χρονου Αλφρέντο Μπονάνο και ενός 46χρονου γνωστού αναρχικού που κατηγορούνται για ληστεία στα Τρίκαλα.

Ο 72χρονος Ιταλός πανεπιστημιακός και συγγραφέας Αλφρέντο Μπονάνο, θεωρητικός φίλος των Ρενάτο Κούρτσιο, Αλμπέρτο Φρατζεσκίνι και Μάρας Γκαγκόλ, ιδρυτών των «Ερυθρών Ταξιαρχιών», και φερόμενος ως αρχηγός, σύμφωνα με τις Ιταλικές Αρχές, της Α.R. (Επαναστατική Δράση, ένοπλη αναρχική οργάνωση του ‘80) και ηγετικό στέλεχος της O.R.A.I. (Εξεγερσιακή Αναρχική Επαναστατική Οργάνωση), συνελήφθη στα Τρίκαλα. Κατηγορείται για συμμετοχή σε ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στο κέντρο των Τρικάλων, μαζί με έναν 46χρονο γνωστό Έλληνα αναρχικό, ιδιοκτήτη αγροτουριστικής μονάδας στη Κόνιτσα, ο οποίος είχε απασχολήσει την αντιτρομοκρατική και το καλοκαίρι της εξάρθρωσης της «17 Νοέμβρη».

Κλιμάκιο αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής έχει φθάσει ήδη στη θεσσαλική πόλη καθώς πέραν του «ιστορικού» ενδιαφέροντος προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή, αλλά κυρίως που θα κατέληγαν τα χρήματα από τις λείες των ληστειών τους.

Σημειώνεται ότι η σύλληψη του 46χρονου, σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, σημειώθηκε από αστυνομικό μπλόκο που είχε στηθεί για τη σύλληψη του Βασίλη Παλαιοκώστα για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι κινείται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ φέρεται από τους αστυνομικούς να έχει φιλοξενηθεί ή βοηθηθεί από τον δράστη της ληστείας. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ιταλικές Αρχές είχαν ενημερώσει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για το ταξίδι του Αλφρέντο Μπονάνο στην Ελλάδα, προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.