Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2009

Επίσημη πρώτη της Olympic Air

Την πρώτη της επίσημη πτήση πραγματοποίησε σήμερα η Olympic Air, κάνοντας έτσι μια νέα αρχή και εισάγοντας νέα δεδομένα στον τομέα των αερομεταφορών στη χώρα μας.

Το αεροσκάφος, ένα Airbus 320 με κυβερνήτη τον Σωτήρη Καλογήρου, διευθυντή πτητικής εκμετάλλευσης της Olympic Air, πραγματοποίησε την πρώτη πτήση προς Θεσσαλονίκη, όπως είχε γίνει και πριν από 50 και πλέον χρόνια από την Ολυμπιακή του Αριστοτέλη Ωνάση. Στο αεροσκάφος επέβαιναν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, τα στελέχη της εταιρείας και δημοσιογράφοι.

Πριν από την αναχώρηση της πτήσης έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου.

Κατά την τελετή έναρξης των πτήσεων της ΟΑ, ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος χαρακτήρισε ιστορική και συγκινητική τη σημερινή ημέρα, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη χώρα όταν οργανωθούμε και δουλέψουμε, μπορούμε.

Ο κ. Βγενόπουλος επεσήμανε ότι είναι μοναδικό επίτευγμα στον τομέα των αερομεταφορών το γεγονός ότι μέσα σε λίγους μήνες μπόρεσε να στηθεί, να λειτουργήσει και να πετάξει η νέα εταιρεία. Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου «που μας δίνει δύναμη να προωθήσουμε το έργο μας».

Ο κ. Βγενόπουλος διευκρίνισε ωστόσο ότι «δεν είμαστε ιδιοκτήτες του ονόματος της Ολυμπιακής αλλά διαχειριστές. Το όνομα ανήκει στους Έλληνες».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου, Γιάννης Παράσχης, τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή, η σημαντικότερη μετά την έναρξη λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Κανείς δεν περίμενε η Ολυμπιακή να εξυγιανθεί, και, απελευθερωμένη από χρέη και παθογένειες, να αρχίσει το νέο της έργο. Πρόσθεσε επίσης ότι η ΟΑ έχει το νεώτερο στόλο της Ευρώπης και ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Στη συνέχεια ο κ. Βγενόπουλος μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του αεροδρομίου τον κ. Παράσχη έδεσαν τις δύο κορδέλες ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις και ευχήθηκαν καλές πτήσεις στη νέα εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.