Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ.......

Οι καθηγητάδες τελικά είναι σαν τους πολιτικούς ή οι πολιτικοί σαν τους καθηγητάδες; Το σίγουρο είναι ότι οι πολίτες είναι μαθητές και μάλιστα "στουρνάρια". Έλεγε κάποτε ο Χάιντεγκερ ότι κομμάτι της αυθεντίας ενός καθηγητή απορρέει από την μη κατανόηση των λεγομένων του. Είναι πλήρως αληθές σήμερα ότι κομμάτι της αυθεντίας ενός πολιτικού απορρέει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Λέει ο πολιτικός ότι θα λυθεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και κανείς από τους χάνους κάτω δεν κάθεται να σκεφτεί ότι αυτός ο πολιτικός ούτε την βούληση έχει, ούτε την αρμοδιότητα σε ένα κράτος το οποίο έχει παραδωθεί σιδηροδέσμιο στους παγκόσμιους εξουσιαστές.

"Λεφτά υπάρχουν" έλεγε ο σημερινός πρωθυπουργός και κανείς δεν κάθησε να σκεφτεί ότι αφού "λεφτά υπάρχουν" τότε ας ψηφίσουμε τον προηγούμενο που τα έκανε να υπάρχουν. Ο πλήρης παραλογισμός στο δρόμο με τα χρωματιστά σημαιάκια ή αλλιώς η Ελλάδα στο δρόμο με τις λεύκες. Απροκάλυπτα ψέμματα που απευθύνονται σε απροκάλυπτους ανόητους και στην μέση οι ελάχιστοι, ομολογουμένως, που δεν έχουν γίνει ακόμα ζόμπι. Κύριο χαρακτηριστικό της Ελληνικής κοινωνίας και πολιτικής η ατολμία, η φλωριά. Ο αστός διαφορετικός από όλο το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο δεν αγριεύει μέσω του ίδιου του του φόβου, αλλά κουρνιάζει στην τρύπα φοβούμενος το τίποτα. Αυτόν τον αστό καταφέρνουν να τον τρομοκρατήσουν ακόμα και οι πυρήνες της φλωριάς. Στο ίδιο μοτίβο και οι πολιτικοί μας. Άτολμοι, χωρίς όραμα, με μόνο σκοπό την μάσα μας μιλάν για την "τέχνη του εφικτού". Σαν τους καθηγητάδες και εδώ... Λόγια, λόγια, λόγια και ουσία τίποτα. Εμείς είμαστε εδώ για να γκρεμίσουμε το εφικτό σας. Ερχόμαστε με όραμα και θα γκρεμίσουμε τον κόσμο σας. Είμαστε εμείς που θα αναφωνήσουμε ξανά τα λόγια του μεγάλου Περικλή Γιαννόπουλου πριν σας στείλουμε από εκεί που ήρθατε.

"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγριες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."
- ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ