Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 22/3/2012 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για την Παρέλαση της 25ης Μαρτίου


ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

22/3/2012   - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την Παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Μεγάλη φασαρία έχει γίνει τον τελευταίο καιρό με την πολυαναμενόμενη -από όλες τις πλευρές – στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα αλλά και σ`όλη την Ελλάδα. Το πολιτικό σύστημα θέλει απλά να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται, η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί ότι είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαμαρτυρηθεί ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που ονειρεύονται την αρχή του. . . «ξεσηκωμού».
Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και την άποψη που ακούγεται από ορισμένους ότι οι παρελάσεις είναι «ιερές» και ως εκ τούτου κανείς δεν πρέπει να τις αμαυρώνει με διαμαρτυρίες. Μεγαλύτερο ψέμα φυσικά και δεν υπάρχει. Οι παρελάσεις είναι ιερές, με ή χωρίς εισαγωγικά, όταν γίνονται για να τιμήσουν τους αγώνες των προγόνων μας, και κυρίως για να μάθουν στον σημερινό παρηκμασμένο λαό ότι κατάγονται από ανθρώπους που όρισαν την έννοια της λέξης ήρωας.
Όταν όμως οι παρελάσεις έχουν γίνει πανηγυράκι που οι -άλλοτε ένδοξες- Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αποδίδουν τιμές στον κάθε πολιτικάντη τότε πραγματικά έχουν χάσει το νόημα τους. Εκτός αν θεωρεί κανείς ότι με την παρουσία στις εξέδρες των επισήμων των πολιτικών που ξεπούλησαν την χώρα τιμούμε πραγματικά την μνήμη των ανθρώπων που πέθαναν με την λέξη Ελλάδα στα χείλη τους.
Εκτός αν θεωρεί κανείς ότι με την παρουσία πολιτικών προσώπων (φεντεραλιστών. . . ) που έλεγαν να «πάρει την σημαία ο αέρας» δίνουμε το σωστό παράδειγμα στις νέες γενιές για την στάση που πρέπει να κρατούν απέναντι στο έθνος. Αν αυτές είναι οι παρελάσεις που πρέπει να τιμούμε ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε.
Αυτές οι παρελάσεις όπως και κάθε τι που συμβολίζει την σημερινή παρακμή μας και την απόλυτη υποταγή όλων των θεσμών και της κοινωνίας στον κοινοβουλευτισμό των κλεφτών και των πουλημένων, πρέπει να καταργηθούν! Πριν προλάβει κανείς να αρχίσει να διαμαρτύρεται δεν εννοώ να καταργήσουμε τις παρελάσεις, το πολιτικό σύστημα που τις κατάντησε έτσι πρέπει να καταργήσουμε.
Μια και θα τιμήσουμε όμως σε λίγες ημέρες την επέτειο του 1821 αξίζει τον κόπο να τονίσουμε ότι την αληθινή ιστορία της Ελλάδος δεν την διδάσκονται τα παιδιά μας! Διδάσκονται μια ιστορία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα ενός προτεκτοράτου… Τα παιδιά μας μαθαίνουν ότι την Ελλάδα απελευθέρωσε η Αγγλία, η Γαλλία και η Ρωσσία. Πόσο όμως αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα;

Φυσικά και δεν είναι δυνατόν να γραφτούν όλες οι αλήθειες για το 1821 σε μία ανακοίνωση. Αυτό που κατηγορηματικά θέλουμε να δηλώσουμε είναι ότι αυτό που διδάσκονται τα παιδιά μας δεν είναι η αλήθεια.
Μέχρι τώρα διδασκόντουσαν την ιστορία ενός προτεκτοράτου και σύμφωνα με τα νέα σχέδια των «προοδευτικών φωστήρων» θέλουν να μαθαίνουνε την ιστορία ενός «λαϊκού κράτους» χωρίς εθνική συνείδηση, ενός κράτους μαριονέτας στα πλαίσια της «παγκοσμιοποίησης»!