Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο Πυρήνας Κέρκυρας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή , τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες, δέχεται συνεχώς καταγγελίες από εργαζόμενους γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ για δίμηνη τουλάχιστον καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων τους. Επίσης οι εργαζόμενοι μας καταγγέλλουν ότι έχουν λάβει από την εταιρεία – εργοδότη  μόνο κάποια μικρά ποσά έναντι των καθυστερούμενων .

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην καταβολή των μισθών των εργαζομένων εξαιτίας της αναπόφευκτης πτώσης του τζίρου τους. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι οι και εργαζόμενοι έχουν οικογένειες και υποχρεώσεις και θέλουν να είναι συνεπείς σε αυτές αλλά  και να ζουν αξιοπρεπώς. Και από την στιγμή που οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης συμβάλλουν αποφασιστικά με την εργασία τους στην παραγωγή υπεραξίας (κερδών)  θεωρούμε ανεπίτρεπτο για μια επιχείρηση, ειδικά  του συγκεκριμένου κλάδου εμπορίου και με τόσους εργαζόμενους στα καταστήματα της,  να μην έχει φροντίσει να διασφαλίσει τις πληρωμές των εργαζομένων της, μέσω μιας πρόβλεψης ότι σε μια πιθανή πτώση του ετήσιου τζίρου (εξάλλου είναι γνωστό ότι διανύουμε εδώ και καιρό περίοδο ύφεσης) η κάλυψη του μισθολογικού κόστους θα μπορεί να γίνει από ένα κεφάλαιο ασφαλείας που η κερδοφορία των  προηγουμένων ετών θα είχε δημιουργήσει.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή πιστεύει ότι στην εθνική παραγωγική διαδικασία θα πρέπει και οι δυο παράγοντες,, ιδιωτικό κεφάλαιο και εργαζόμενοι, να συμπορεύονται αρμονικά σε πνεύμα συνεργασίας, έτσι ώστε να εκμηδενίζεται ο κίνδυνος δημιουργίας ανισοτήτων και προστριβών στο κοινωνικό σύνολο.

Επισημαίνουμε σε όλους τους εργαζόμενους του νησιού ότι η Χρυσή Αυγή  βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους αξιώνοντας το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης αλλά στέκεται και δίπλα σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις έτσι ώστε από κοινού να δημιουργήσουμε μια ισχυρή εθνική οικονομία.