Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κλιμάκιο συναγωνιστών του Αγωνιστικού Πυρήνα Κέρκυρας επισκέφτηκε την Κυριακή 6/1/2012 τα αλιευτικά καταφύγια των περιοχών Αστρακερης και Ρόδας στην Βόρεια Κέρκυρα.

Εκεί αντικρίσαμε την εξαιρετικά άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτά τα λιμάνια  με τις προσχώσεις άμμου και τις ποσότητες φυκιών που στην ουσία τα καθιστούν εντελώς άχρηστα και ανενεργά.

Όπως μας εξήγησαν οι κάτοικοι της περιοχής αυτή είναι μια κατάσταση που επικρατεί εδώ και αρκετό καιρό, και παρά τις διαμαρτυρίες τους και παρά το γεγονός ότι σπαταλήθηκαν αρκετά χρήματα για την κατασκευή αυτών των λιμένων – καταφυγίων, η επίσημη πολιτεία τα έχει εγκαταλείψει αφού με την αδράνεια  και τις παραλείψεις της, αποφεύγει να αναλάβει την ευθύνη για την συντήρηση ή βελτίωση τους.

Στόχος μας είναι να μην ξεχαστεί και πάλι αυτή η κατάσταση και να επιμείνουμε ώστε η πολιτεία να δεσμευτεί επιτέλους οριστικά και εγγράφως για το μέλλον όλων των μικρών λιμανιών-καταφυγίων Κέρκυρας.

Θα αναφέρουμε, επίσης, και την τραγική κατάσταση του παραλιακού δρόμου από την Ρόδα προς τον Αγ. Στέφανο Επίσκεψης που θυμίζει βομβαρδισμένη περιοχή δυσφημίζοντας έτσι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής. Πέρα από τις τεράστιες και συνεχείς λακκούβες στο οδόστρωμα, υπάρχουν μεγάλες καθιζήσεις προς την πλευρά της παραλίας με καταστροφή τόσο τμημάτων του δρόμου όσο και πολλών δέντρων εξαιτίας των απρόσεκτων ενεργειών των συνεργείων αποκομιδής φυκιών.