Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Καραμανλής: Το ΠΑΣΟΚ δεν τολμά να αποκαλύψει τα σκληρά μέτρα

Δίνοντας περισσότερο προσωπικό τόνο, εβρισκόμενος στις Σέρρες (γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή), ο πρωθυπουργός κάλεσε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να παλέψουν για τη νίκη με πάθος, ψυχή και πίστη.

Μιλώντας σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι εξαγγέλλει δαπάνες δισεκατομμυρίων που οδηγούν σε ανεξέλεγκτη διόγκωση του ελλείμματος και του χρέους.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει την τόλμη να αποκαλύψει τα σκληρά μέτρα, τα οποία θα έπαιρνε εάν γινόταν κυβέρνηση, δήλωσε χαρακτηριστικά, δεσμευόμενος ότι εφόσον εκλεγεί «από το 2011» η ελληνική οικονομία θα έχει τραβήξει το δρόμο της «στέρεης ανάπτυξης».

«Δεν λέει τίποτε συγκεκριμένο για τη δημοσιονομική εξυγίανση. Το μόνο που υπονοεί το δήθεν σχέδιό του είναι ο ανεξέλεγκτος δανεισμός και στη συνέχεια η δραματική αύξηση των φόρων που θα καταστεί αναπόφευκτη. Το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται καταστάσεις που δεν μπορεί να τις αντέξει ο τόπος», είπε.

Ο κ. Καραμανλής ανάφερε ότι το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται να κάνει την Ελλάδα «Δανία του νότου», αλλά αγνοεί προφανώς ακόμη και τα στοιχειώδη, διότι τα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας δεν μοιάζουν σε τίποτα με εκείνα της Δανίας.

Ο κ. Καραμανλής άσκησε κριτική στα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, και σημείωσε: «Απορρίπτουμε όσα ισχυρίζεται ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη -η άποψή του, ότι ο αγωγός αυτός υπηρετεί τάχα τα συμφέροντα της ρωσικής πλευράς είναι ακατανόητη και περίεργη. Ένα είναι βέβαιο, πλήττει τα συμφέροντα του τόπου».

Κάλεσε, επίσης, το ΠΑΣΟΚ να διευκρινίσει τα μισόλογα που λέει τελευταία σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, και απηύθυνε μήνυμα προς την ηγεσία των Σκοπίων, λέγοντας ότι κανένας δεν μπορεί να δώσει συγχωροχάρτι στους εθνικιστές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.